Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Krůtí prsa v houbové omáčce

Vyzkoušejte snadný recept na krůtí prsa v houbové omáčce, který najdete na stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Houbová omáčka

  • rostlinný olej Promienna
  • 1 × cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 200 g žampionů
  • 50 ml brandy (lze použít Gold Brand Spirituose)
  • 200 ml krůtího nebo drůbežího vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (obsah tuku 33 %)

Krůtí prsa

  • 600 g krůtích prsou Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce sekané listové petržel
  • 1 × brokolice
  • hluboká pánev

POSTUP

Houbová omáčka

Do rozpáleného hrnce nalijeme olej (asi 2 lžíce). Cibuli nakrájenou najemno a česnek na plátky pomalu restujeme a necháme zesklovatět. Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na čtvrtky a přidáme do hrnce. Zarestovaný základ podlijeme brandy (můžeme i flambovat). Krátce povaříme a dle potřeby podlijeme vývarem. Když se vývar trochu zredukuje, přilijeme smetanu a vaříme asi 5 minut.

Krůtí prsa

Očištěná a omytá krůtí prsa nakrájíme na nudličky, opepříme a osolíme. Ve velké pánvi rozpálíme rostlinný olej a maso ze všech stran zprudka orestujeme. Přilijeme houbovou omáčku, která se ještě trochu zredukuje a spojí se s masem. Nakonec přidáme nasekanou listovou petržel a důkladně promícháme.

Brokolice

Očištěnou brokolici vaříme v osolené vroucí vodě 3 až 4 minuty, aby nebyla rozvařená (podle velikosti růžiček), a scedíme.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme krůtí prsa v houbové omáčce, která obložíme vařenou brokolicí. Jako příloha se skvělé hodí dušená rýže nebo bramborové noky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.