Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Fazole namočíme na celou noc do vody. Na druhý den je uvaříme v osolené vodě spolu s bobkovými listy doměkka.
Do očištěného masa vytvoříme tenkým nožem 12–14 otvorů, do kterých vložíme asi 20 g slaniny a sušená rajčata nakrájená na menší kousky. Ze všech stran maso osolíme, opepříme a v rozehřáté pánvi s olivovým olejem zprudka opečeme. Potom ho přeložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 40 minut. Během pečení poléváme výpekem. Po upečení přendáme na talíř, přikryjeme alobalem a necháme odstát. Mezitím výpek přelijeme na pánev, přidáme máslo a redukujeme na hustší omáčku.
Cibuli nasekáme nadrobno a v hrnci s rozehřátým olejem orestujeme. Ochutíme solí a pepřem. Postupně přidáváme baby mrkve podélně překrojené na polovinu, 100 g slaniny na malé kostky, očištěný řapíkatý celer na hranolky, sůl, pepř a rozmarýn. Podle potřeby můžeme pokapat olejem. Základ dusíme za občasného míchání do té doby, než zelenina změkne a pustí šťávu. Směs přidáme ke scezeným uvařeným fazolím, podlijeme smetanou a dochutíme nastrouhaným stroužkem česneku.
Do středu talíře naservírujeme porci fazolového ragú, na vrch položíme na plátky nakrájené maso, ozdobíme umytou a osušenou rukolou a přelijeme výpekem.