Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Krůtí prsa osolíme, opepříme, svážeme provázkem a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran. Přendáme i s výpekem do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, do masa vpíchneme teploměr a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C , až dosáhneme teploty 70 °C uvnitř masa. Vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.
V rozehřáté pánvi s olejem necháme rozpustit máslo, přidáme hlívu natrhanou na proužky a zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou najemno, kmín a po zarestování podlijeme vínem, necháme svařit, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a smetanu, necháme provařit a před podáváním přidáme sekanou listovou petržel.
Brambory upečeme v troubě do poloměkka, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, nasekanou listovou petrželí, osolíme a pomocí kuchyňského tvořítka vytvarujeme rösti, hmotu ve tvořítku udusáme. Tvořítko sejmeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.
Krůtí prsa podáváme nakrájená na plátky s bramborovými rösti a omáčkou z hlívy a ozdobíme snítkou petržele.