Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Krůtí prsa s omáčkou z hlívy ústřičné a bramborovými rösti

Pečené krůtí prso s jemnou smetanovou omáčkou z hlívy ústřičné je skvělý recept na oběd pro celou rodinu. Najdete ho na kuchynelidlu.cz!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Krůtí prsa

  • 600 g krůtích prsou v celku Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • řepkový olej Promienna

Omáčka z hlívy

  • 30 g másla Pilos
  • 200 g hlívy ústřičné
  • 1 cibule
  • kmín celý Mikado
  • 100 ml suchého bílého vína Soave
  • 100 ml drůbežího vývaru
  • 150 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • listová petržel

Bramborové rösti

  • 400 g brambor pečených v troubě do poloměkka (nejlépe moučných)
  • 50 g anglické slaniny Pikok
  • provázek
  • vpichový teploměr
  • zapékací mísa
  • struhadlo
  • alobal
  • kulaté tvořítko

POSTUP

Krůtí prsa

Krůtí prsa osolíme, opepříme, svážeme provázkem a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem z obou stran. Přendáme i s výpekem do zapékací mísy, podlijeme trochou vody, do masa vpíchneme teploměr a dopečeme v troubě předehřáté na 160 °C , až dosáhneme teploty 70 °C uvnitř masa. Vyndáme z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odpočívat.

Omáčka z hlívy

V rozehřáté pánvi s olejem necháme rozpustit máslo, přidáme hlívu natrhanou na proužky a zprudka opečeme. Přidáme cibuli nakrájenou najemno, kmín a po zarestování podlijeme vínem, necháme svařit, osolíme, opepříme, přilijeme vývar a smetanu, necháme provařit a před podáváním přidáme sekanou listovou petržel.

Bramborové rösti

Brambory upečeme v troubě do poloměkka, oloupeme a nastrouháme nahrubo. Smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, nasekanou listovou petrželí, osolíme a pomocí kuchyňského tvořítka vytvarujeme rösti, hmotu ve tvořítku udusáme. Tvořítko sejmeme a opečeme v rozehřáté pánvi s olejem dozlatova.

Servírování

Krůtí prsa podáváme nakrájená na plátky s bramborovými rösti a omáčkou z hlívy a ozdobíme snítkou petržele.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU