Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Krůtí prsa s olivami a brokolicí

Recept Romana Pauluse na krůtí prsa s olivami a brokolicí na Vás čeká na stránkách Kuchyně Lidlu. Určitě ho vyzkoušejte!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g krůtích prsou Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 2 × lžíce hladké mouky
  • olivový olej Italiamo
  • 4 × stroužky česneku
  • pálivá paprička
  • 200 g brokolice
  • 100 g oliv Baresa (zelené, černé)
  • 100 ml bílého suchého vína Pinot Grigio
  • 200 ml drůbežího vývaru
  • 2 × lžíce čerstvé petrželky
  • 50 g másla Pilos
  • hluboká pánev

POSTUP

Omytá a osušená krůtí prsa nakrájíme na plátky, z obou stran osolíme, opepříme, pomoučíme a opečeme na pánvi s rozpáleným olejem dozlatova. Maso vyndáme na talíř a do stejné pánve přilijeme trochu oleje a orestujeme na plátky nakrájený česnek, najemno nakrájenou pálivou papričku, růžičky brokolice a na plátky nakrájené olivy. Suroviny přidáváme postupně. Zeleninu podlijeme vínem a necháme zredukovat. Podlijeme drůbežím vývarem, plátky masa vložíme zpět do pánve a chvíli povaříme. Posypeme nasekanou petrželkou, promícháme a nakonec zjemníme máslem.

Servírování

Do hlubokého talíře servírujeme krůtí prsa se zeleninou pokapané olivovým olejem. Jako příloha se hodí dušená rýže, vařené těstoviny nebo rozpečená česneková bageta.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU