Marcel Ihnačák
Doba přípravy50 min.

Krůtí prsa plněná brynzou a sušenou šunkou

Ochutnejte krůtí rolku plnou výrazných chutí. Recept Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 850 g krůtích prsou v celku Čerstvá porce
  • 50 g Schwarzwaldské šunky Dulano Selection 
  • 1 × svazek lahůdkové cibulky
  • 200 g bryndzy Pilos
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce másla Pilos
  • 100 ml bílého suchého vína Sauvignon Blanc Vega Pati
  • 250 g žampionů
  • 250 g cherry rajčat
  • 2 × stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • 250 g mladého špenátu

POSTUP

Sušenou šunku nakrájíme na proužky, zelenou část lahůdkové cibulky na menší kousky. Přidáme k bryndze, podle chuti opepříme a důkladně promícháme.

Omytá a očištěná krůtí prsa nakrájíme na silnější plátky. Přikryjeme potravinovou fólií a naklepeme. Osolíme, opepříme a do středu každého plátku přidáme lžíci bryndzové nádivky. Plátky masa přeložíme tak, aby vznikly kapsy a okraje uzavřeme špejlí.

Plněná krůtí prsa orestujeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran do zlatohněda. Přendáme je na plech nebo do zapékací misky. Do pánve, na které jsme restovali krůtí prsa, přidáme máslo a víno. Počkáme, dokud se máslo nerozpustí a z vína neodpaří alkohol. Připravenou šťávou přelejeme plněné kapsy a pečeme v troubě předehřáté na 220 °C asi 5 - 7 minut. Před servírováním z nich odstraníme špejle.

Omyté a osušené žampiony a lahůdková cibulku nakrájíme na menší kousky, cherry rajčata na poloviny a česnek na plátky.

V pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém nejprve orestujeme žampiony a česnek. Po chvíli přidáme cherry rajčata a lahůdkovou cibulku. Osolíme, opepříme a přidáme nasekaný tymián. Nakonec vmícháme omytý a osušený špenát. Promícháme a stáhneme z ohně.

Na talíř naservírujeme restovanou zeleninu se žampiony a na ně položíme plněná krůtí prsa s bryndzou a šunkou. Jídlo můžeme polít výpekem.

 

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.