Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 20 min.

Krůtí křídla s rajčaty

Krůtí maso je šťavnaté a pro mnohé oblíbenější než kuřecí. Šéfkuchař Marcel Ihnačák proto připravil recept na krůtí křídla pečená s cherry rajčátky. Protože se takové maso peče skoro samo, naučíte se ve video návodu zejména výbornou marinádu z česneku, papriky, citronové kůry a medu, kterou můžete použít i při nakládání masa. A ještě, než budete mít dopečeno, můžete podle Marcela Ihnačáka připravit jednoduchou bylinkovou salsu s česnekem, která osvěží každé vaše letní jídlo.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 kg krůtích křídel Řezníkova čerstvá Porce
  • 6 × stroužků česneku
  • 1 × bio citron
  • 2 × lžička mleté sladké papriky Kania
  • 1 × lžička mleté pálivé papriky Kania
  • 1 × lžíce medu
  • čerstvý rozmarýn
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bobkový list Kania
  • 10 × cherry rajčat
  • bílý chléb
  • hrst čerstvých bylinek (listová petržel, oregano, bazalka)
  • zapékací mísa nebo plech
  • grilovací pánev

POSTUP

Krůtí křídla:

V misce smícháme nastrouhaný česnek, sladkou a pálivou papriku, citronovou kůru a očištěný nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Přilijeme větší množství olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme med a ještě jednou promícháme. Umytá a osušená drůbeží křídla přendáme do zapékací mísy nebo na plech a pořádně je potřeme připravenou marinádou.  

Tip: Nebojte se marinovat rukama – podaří se tak marinádu dostat na všechny části masa.

Marinované maso podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi hodinu. Během pečení průběžně podléváme vlastním výpekem, aby zůstalo šťavnaté a křupavé.

Přibližně v polovině pečení přidáme k masu umytá, nakrájená a solí a pepřem dochucená cherry rajčata.

Bruschetty:

Chléb nakrájíme na krajíce, které z obou stran opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.

Bylinková salsa:

Z čerstvých bylinek připravíme salsu. Petržel, oregano a bazalku nasekáme nadrobno. Přidáme menší stroužek strouhaného česneku a trochu citronové kůry. Osolíme, opepříme a postupně přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hustá kašovitá hmota. 

Servírování:

Na talíř položíme bruschettu a přelijeme ji pečenými rajčaty a výpekem. Krůtí křídlo rozkrojíme na 2 části, naservírujeme na talíř vedle bruschetty a znovu přelijeme výpekem. Na závěr dozdobíme a dochutíme připravenou bylinkovou salsou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.