Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V misce smícháme nastrouhaný česnek, sladkou a pálivou papriku, citronovou kůru a očištěný nadrobno nasekaný čerstvý rozmarýn. Přilijeme větší množství olivového oleje a dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme med a ještě jednou promícháme. Umytá a osušená drůbeží křídla přendáme do zapékací mísy nebo na plech a pořádně je potřeme připravenou marinádou.
Tip: Nebojte se marinovat rukama – podaří se tak marinádu dostat na všechny části masa.
Marinované maso podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi hodinu. Během pečení průběžně podléváme vlastním výpekem, aby zůstalo šťavnaté a křupavé.
Přibližně v polovině pečení přidáme k masu umytá, nakrájená a solí a pepřem dochucená cherry rajčata.
Chléb nakrájíme na krajíce, které z obou stran opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Z čerstvých bylinek připravíme salsu. Petržel, oregano a bazalku nasekáme nadrobno. Přidáme menší stroužek strouhaného česneku a trochu citronové kůry. Osolíme, opepříme a postupně přiléváme olivový olej, dokud nám nevznikne hustá kašovitá hmota.
Na talíř položíme bruschettu a přelijeme ji pečenými rajčaty a výpekem. Krůtí křídlo rozkrojíme na 2 části, naservírujeme na talíř vedle bruschetty a znovu přelijeme výpekem. Na závěr dozdobíme a dochutíme připravenou bylinkovou salsou.