Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Česnek, bílou část pórku, cibuli a čerstvý zázvor očistíme, nakrájíme na malé kousky a zpěníme v hrnci na rozpáleném oleji smíchaném s kouskem másla tak, aby směs neztmavla. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na malé kostičky a přidáme ke směsi. Ochutíme kari kořením, krátce orestujeme a podlijeme vývarem. Vaříme asi 10 až 15 minut dokud suroviny nezměknou a poté zjemníme smetanou. Omáčku zahustíme dle potřeby bramborovým škrobem rozmíchaným v troše vody (asi 3 lžíce) a poté ji propasírujeme přes sítko.
Suchou rýži vložíme do hrnce vhodného do trouby a zalijeme vodou (na jeden díl rýže dáme 1 a ½ dílu vody), lehce osolíme, promícháme, přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Rýži dusíme na mírném plameni, dokud se voda nevyvaří. Rýži přendáme do trouby předehřáté na 130 °C a necháme dojít (asi 20 minut).
Omyté a osušené krůtí maso nakrájíme na menší plátky, lehce osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na pánvi s rozpáleným olejem. Po orestování masa slijeme přebytečný olej, přidáme připravenou kari omáčku a necháme chvíli povařit.
Na malé pánvičce necháme zkaramelizovat třtinový cukr, přidáme na kousky nakrájený ananas a chvíli restujeme. Mícháme tak, aby se kousky ananasu obalily zkaramelizovaným cukrem.
Krůtí maso s kari omáčkou podáváme v hlubokém talíři posypané kousky ananasu. Dušenou rýži podáváme v samostatné misce.