Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Krokety z tresky se salátem z fenyklu a avokáda

Krokety z tresky nejsou úplně tradičním jídlem, proto jej musíte ochutnat. Jako příloha se hodí salát z fenyklu a avokáda. Recept Romana Pauluse.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Krokety z tresky

  • 400 g vařené tresky tmavé
  • 100 g vařených brambor
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 polév. lž. francouzské hrubozrnné hořčice Kania
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 1 polév. lž. sekané čerstvé listové petržele
  • 4 vejce „M“ (2 žloutky + na obalování)
  • strouhanka Castello na obalování
  • hladká mouka Castello na obalování
  • slunečnicový olej Vita D'or na smažení

Listový salát s avokádem a fenyklem

  • 1 pomeranč (šťáva)
  • francouzská hrubozrnná hořčice Kania dle chuti
  • 2 polév. lž. bio extra panenského olivového oleje Primadonna
  • 1 balení mix salátů
  • 1 fenykl
  • 8 ks cherry rajčat
  • 2 avokáda

Domácí majonéza

  • 4 vejce „M“ (žloutky)
  • 1 citron (šťáva)
  • 4 stroužky česneku
  • 500 ml slunečnicového oleje Vita D'or
  • metlička
  • lis na česnek
  • lis na brambory

POSTUP

Krokety z tresky:

Vařené a vychladlé rybí maso rozdrobíme prsty najemno a smícháme s pasírovanými vařenými brambory, solí, pepřem, hořčicí, nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, nasekanou listovou petrželí a 2 syrovými žloutky. Z připravené hmoty pomocí rukou a strouhanky tvarujeme stejně velké kuličky, které pokládáme na talíř posypaný strouhankou a necháme zamrazit asi 20 minut.

Ztuhlé kuličky obalíme v hladké mouce, zbylých rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.

Salát:

Z pomerančové šťávy, hořčice, olivového oleje vyšleháme dresink. Listové saláty opereme, v případě potřeby natrháme na menší kousky a přelijeme připraveným dresinkem. Přidáme čerstvý fenykl nakrájený na nudličky a salát promícháme.

Domácí česneková majonéza:

Žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého šlehání metličkou postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza (podrobné video, jak připravit domácí majonézu, naleznete v naší Kulinářské akademii Lidlu – nezapomeňte však přidat česnek).

Servírování:

Pokrm servírujeme v hlubším talíři, kam umístíme připravený salát, ozdobíme cherry rajčaty nakrájenými na čtvrtiny, kroketami z tresky a avokádem nakrájeným na plátky. Česnekovou majonézu podáváme v mističce zvlášť.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU