Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Vařené a vychladlé rybí maso rozdrobíme prsty najemno a smícháme s pasírovanými vařenými brambory, solí, pepřem, hořčicí, nadrobno nakrájenou lahůdkovou cibulkou, nasekanou listovou petrželí a 2 syrovými žloutky. Z připravené hmoty pomocí rukou a strouhanky tvarujeme stejně velké kuličky, které pokládáme na talíř posypaný strouhankou a necháme zamrazit asi 20 minut.
Ztuhlé kuličky obalíme v hladké mouce, zbylých rozšlehaných vejcích a strouhance a smažíme v rozpálené pánvi s rostlinným olejem dozlatova. Necháme okapat na papírové utěrce.
Z pomerančové šťávy, hořčice, olivového oleje vyšleháme dresink. Listové saláty opereme, v případě potřeby natrháme na menší kousky a přelijeme připraveným dresinkem. Přidáme čerstvý fenykl nakrájený na nudličky a salát promícháme.
Žloutky smícháme s citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Přidáme prolisovaný česnek a za stálého šlehání metličkou postupně přiléváme olej, až vznikne jemná majonéza (podrobné video, jak připravit domácí majonézu, naleznete v naší Kulinářské akademii Lidlu – nezapomeňte však přidat česnek).
Pokrm servírujeme v hlubším talíři, kam umístíme připravený salát, ozdobíme cherry rajčaty nakrájenými na čtvrtiny, kroketami z tresky a avokádem nakrájeným na plátky. Česnekovou majonézu podáváme v mističce zvlášť.