Marcel Ihnačák
Doba přípravy20 min.

Krevety na česneku a zelenině na italský způsob

Tradiční česká kuchyně, které všichni s láskou na konci roku holdujeme, je známá tím, že je poměrně těžká. Není proto na škodu ji občas ozvláštnit lehčím receptem. Přesně jeden takový připravil šéfkuchař Marcel Ihnačák, který natočil video recept na krevety na česneku a zelenině na italský způsob. Hlavní roli v tomto jídle hraje kromě krevet i bílé suché víno, takže když když ho doplníte skleničkou vína i pře servírování, zcela určitě si výborně pochutnáte.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 300 g bílých neloupaných krevet
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pálivá paprička
  • olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 cuketa
  • 100 g cherry rajčat
  • 500 ml bílého suchého vína
  • 100 g krájených loupaných rajčat Freshona
  • ½ citronu (šťáva)
  • 50 g másla Pilos
  • 1 hrst čerstvé listové petržele
  • 1 ciabatta nebo jiné pečivo
  • 1 stroužek česneku
  • grilovací pánev

POSTUP

Česnek a papričku zbavenou semínek nasekáme nadrobno a restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Postupně přidáváme krevety, sůl, pepř, cuketu nakrájenou na kousky a přepůlená cherry rajčata. Promícháme a restujeme. Jakmile zelenina změkne, podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se odpařil alkohol. Zalijeme rajčaty z konzervy a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Krátce povaříme a zjemníme máslem. Jakmile se rozpustí, posypeme nasekanou petrželovou natí.

Krevety na česneku a zeleninu servírujeme v hlubokém talíři pokapané olejem. Jako příloha se hodí do křupava opečené krajíce ciabatty, které jsme zlehka potřeli česnekem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU