Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Krémová omáčka ze zeleného pepře

Nakládaný zelený pepř se výrazně liší od toho, který běžně používáme v kuchyni. Je měkký, snadno se rozmělní a je chuťově jemnější, díky čemuž se skvěle hodí do krémových omáček. Roman Paulus Vám v tomto triku ukáže svůj oblíbený recept na pepřovou omáčku se smetanou, žampiony a trochou červené papriky. Nejlépe chutná s hovězím steakem, zachutná vám však i k jiným grilovaným masům.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Krémová omáčka ze zeleného pepře

  • rostlinný olej
  • 1 polév. lž. másla
  • 20 g šalotky
  • 20 g červené papriky
  • 20 g žampionů
  • 2 polév. lž. naloženého zeleného pepře
  • 50 ml brandy
  • 200 ml silného vývaru nebo omáčky demi glace
  • 50 ml smetany
  • sůl

POSTUP

Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a přidáme máslo, které necháme rozpustit. Přidáme šalotku nakrájenou najemno, červenou papriku a žampiony na menší kousky a pomalu restujeme. Osolíme, opepříme a přidáme zelený pepř (trochu odložte) i s trochou nálevu. Jakmile zelenina změkne a zezlátne, podlijeme brandy, necháme vyvařit, přilijeme vývar a necháme asi 10 minut provářet. Přilijeme smetanu, krátce povaříme a rozmixujeme. Omáčku dochutíme, ještě krátce vaříme a přidáme zbylé kuličky zeleného pepře.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU