Roman Paulus
Doba přípravy3 hod. 30 min.

Krémová krůtí polévka s nudlemi

Existuje snad do sychravého počasí něco lepšího než horká polévka? Samozřejmě – krémová polévka podle receptu Romana Pauluse! Vyzkoušejte krůtí polévku s květákem, restovanou kořenovou zeleninou a kapkou smetany, která skvěle zahřeje a navíc výborně zasytí. Protože se zahušťuje máslovou jíškou, obejdete se bez mixování. Navíc je tak hustá, že s pořádným krajícem (ideálně domácího) chleba skvěle poslouží jako samostatný hlavní chod.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Vývar

  • 2 l vody
  • 500 g krůtích dílů na polévku Řezníkova čerstvá porce
  • 1 středně velká cibule
  • 40 g celeru
  • 1 petržel
  • 1 mrkev
  • 50 g pórku
  • 5 kuliček nového koření Kania
  • 3 bobkové listy Kania
  • 10 kuliček černého pepře Kania
  • čerstvá listová petržel

Polévka

  • 50 g květáku
  • ½ lžičky celého kmínu
  • 50 g mrkve
  • 50 g petržele
  • 50 g celeru
  • 1 cibule
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 polév. lž. másla Pilos
  • 2 polév. lž. másla Pilos
  • 3 polév. lž. hladké mouky Belbake
  • 100 ml smetany Pilos (33 % tuku)
  • 40 g polévkových nudlí Combino
  • 2 polév. lž. sekané listové petržele

POSTUP

Vývar:

Do studené vody vložíme krůtí díly, kořenovou zeleninu, koření a mírným varem vaříme asi 2,5 hodiny dokud nezískáme silný vývar. Hotový scedíme a obereme krůtí maso, které použijeme do polévky.

Tip: Vývar bude dřív hotový, pokud ho budeme připravovat v tlakovém hrnci.

Polévka:

V hrnci s rozehřátým máslem zpěníme růžičky květáku společně s celým kmínem do zlatova, poté přidáme pokrájenou mrkev, celer, petržel a cibuli. Osolíme, podlijeme připraveným vývarem a 1O minut vaříme. Změklou zeleninu zahustíme tmavou máslovou jíškou a provaříme 15-20 min.

Tip: Jak připravit máslovou jíšku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Ke konci přilejeme čerstvou smetanu a přidáme obrané maso z vývaru. Nakonec vložíme předem uvařené nudle, podle chuti dosolíme, opepříme a dochutíme nasekanou čerstvou petrželí.                                

Tip: K polévce se skvěle hodí domácí chléb. Jak na něj se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU