Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 5 min.

Křehké skořicové palačinky

Poznejte tajemství těch nejlepších palačinek! Markéta Krajčovičová se s Vámi podělí o svůj vyzkoušený recept.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
3

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 600 ml kysaného podmáslí Pilos (obsah tuku 1 %)
  • 4 × vejce "M"
  • špetka soli s přídavkem jódu Castello
  • 180 g hladké mouky Castello
  • 100 ml řepkového oleje Promienna (na smažení)

Poleva

  • 100 g másla Pilos
  • 100 g cukru krupice Castello
  • 2 × velké pomeranče (šťáva i dužina)
  • 0,5 × lžička mleté skořice Mikado
  • 50 ml brandy (lze použít i Goldbrand Alliance 30 %)

Na ozdobení

  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 1 × lžíce cukru moučka Castello
  • 3 × skořicové cukry
  • jahody a borůvky
  • cukrářský sáček se zdobicím nástavcem
  • metlička

POSTUP

Těsto

V míse metličkou smícháme vejce se špetkou soli, podmáslím a moukou a připravené těsto bez hrudek necháme asi 30 minut odležet. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a smažíme dozlatova palačinky o průměru asi 20 cm.

Poleva

V menším hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Mezitím vymačkáme z pomerančů šťávu i s dužinou a smícháme se skořicí. Jakmile začne cukr v másle hnědnout, přilijeme šťávu, smícháme, hrnec odstavíme z ohně a přilijeme brandy a ještě chvíli povaříme.

Mascarpone

V misce smícháme mascarpone s cukrem a přendáme do cukrářského sáčku se zdobicím nástavcem.

Servírování

Na větší talíř servírujeme nejprve jednu palačinku, kterou přelijeme připravenou polevou. Přikryjeme druhou palačinkou, kterou po celém povrchu posypeme lžičkou skořicového cukru a dozdobíme pomocí cukrářského sáčku s mascarpone, půlkou jahody a borůvkami.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU