Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V míse metličkou smícháme vejce se špetkou soli, podmáslím a moukou a připravené těsto bez hrudek necháme asi 30 minut odležet. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a smažíme dozlatova palačinky o průměru asi 20 cm.
V menším hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cukr a necháme zkaramelizovat. Mezitím vymačkáme z pomerančů šťávu i s dužinou a smícháme se skořicí. Jakmile začne cukr v másle hnědnout, přilijeme šťávu, smícháme, hrnec odstavíme z ohně a přilijeme brandy a ještě chvíli povaříme.
V misce smícháme mascarpone s cukrem a přendáme do cukrářského sáčku se zdobicím nástavcem.
Na větší talíř servírujeme nejprve jednu palačinku, kterou přelijeme připravenou polevou. Přikryjeme druhou palačinkou, kterou po celém povrchu posypeme lžičkou skořicového cukru a dozdobíme pomocí cukrářského sáčku s mascarpone, půlkou jahody a borůvkami.