Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Polovinu slaniny nakrájíme na špalíčky a dáme je zamrazit. Králíka naporcujeme, prošpikujeme mraženými špalíčky slaniny, osolíme, opepříme a orestujeme ze všech stran v kastrolu na rozpáleném oleji.
Zbylou polovinu slaniny, očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a cibuli nakrájíme na menší kostky, omyté jablko i se slupkou na větší kousky. Na výpeku z králíka orestujeme nejdříve slaninu, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu a necháme asi 5 minut restovat. Aby se zelenina nepřipálila, můžeme průběžně podlévat trochou vývaru. Přidáme asi 50 g másla, cibuli, jablko a krátce restujeme. Do plátýnka zavážeme celý černý pepř, nové koření, bobkový list a lehce pomačkáme, aby se lépe uvolnilo aroma. K orestované zelenině přimícháme hořčici. Posypeme cukrem, necháme lehce zkaramelizovat a pokapeme octem. Necháme dobře provařit. Nastrouháme citronovou kůru (pouze žlutou část), kterou odložíme stranou. Citron zbavíme bílé částí kůry tak, aby nám zbyla pouze dužina. Tu nakrájíme na větší kousky a přidáme do omáčky. Po vyvaření octa podlijeme vývarem, krátce provaříme a do hrnce vložíme králíka spolu s kořením v plátýnku. Hrnec přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. V troubě dusíme doměkka asi 45 minut a podle potřeby podléváme vývarem.
Z omáčky vyndáme maso a plátýnko s kořením. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně. Necháme provařit aspoň 15 minut a poté rozmixujeme. Pokud je omáčka příliš hustá, naředíme vývarem a zjemníme smetanou. Dochutíme cukrem, kůrou z citronu a osolíme. Králíka vložíme zpět do omáčky a necháme krátce prohřát.
Housky nakrájíme na kostky, osmažíme na asi 50 g másla, lehce osolíme a vložíme do mísy. Z hrubé mouky, mléka a žloutků vypracujeme hladké těsto. Z bílků ušleháme sníh. Na kostičky nakrájené žampiony orestujeme na pánvi s trochou oleje. Šunku nakrájíme rovněž na malé kostičky a přidáme se žampiony a nasekanou petrželkou k osmažené housce. Přilijeme těsto, lehce osolíme a promícháme.
Nakonec opatrně vmícháme našlehané bílky. Hrnečky vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a po okraj naplníme připravenou knedlíkovou směsí. S hrnečky poklepeme o pracovní plochu, aby si těsto sedlo. Vložíme do hrnce s vroucí vodou a vaříme ve vodní lázni pod pokličkou asi 25 až 35 minut. Knedlíky necháme lehce vychladnout, aby se lépe krájely.
Králíka podáváme na talíři přelitého omáčkou spolu s nakrájeným domácím knedlíkem.