Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso umyjeme, osušíme, větší díly přesekneme a ochutíme solí a pepřem. Ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej. Díly postupně obalíme v hladké mouce a v hrnci orestujeme dozlatova. Během restování otáčíme. Přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek pokrájený nahrubo a najemno posekaný rozmarýn. K opečenému základu přilijeme víno a chvilku počkáme, dokud se z něho neodpaří alkohol. Potom podlijeme do dvou třetin vroucí vodou nebo vývarem a pod pokličkou dusíme přibližně 90 minut do měkka. Těsně před dokončením přilejeme smetanu.
V misce smícháme mouku, sůl a vajíčka. Postupně přiléváme vodu nebo mléko, dokud nevznikne husté hladké těsto. Ve větším hrnci necháme uvařit vodu, kterou osolíme. Pomocí speciálního struhadla a stěrky vytvoříme halušky, které důkladně promícháme, aby se neslepily. Halušky vaříme asi 1–2 minuty, dokud nevyplavou na hladinu a následně scedíme. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme těstoviny, promícháme, posypeme nasekanou pažitkou a můžeme podávat.
Na talíř naservírujeme porci halušek, přidáme králičí díly, přelijeme omáčkou a posypeme hoblinkami parmezánu.