Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Umytého a osušeného králíka přesekneme na menší kousky. Ochutíme solí a pepřem. Díly zlehka obalíme v hladké mouce a vkládáme do hrnce s rozpáleným olejem. Za občasného obracení zprudka opékáme a postupně přidáváme slaninu nakrájenou na kostky, mrkve a celer na menší kousky. Ochutíme bobkovými listy, přihodíme najemno nasekané šalotky a čtyři stroužky česneku.
Jakmile je maso se zeleninou orestované, podlijeme vínem a chvíli povaříme, aby se z něho odpařil alkohol. Potom přilijeme rajčata z konzervy a podle potřeby i vroucí vodu. Promícháme a ochutíme solí, pepřem a nasekaným tymiánem. Přidáme na čtvrtiny nakrájené žampiony a na mírném plameni pod pokličkou dusíme asi 45 minut doměkka.
Dušeného králíka s omáčkou servírujeme do hlubokého talíře a posypeme nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky. Podáváme s dokřupava opečenými krajíci ciabatty.