Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Do velkého hrnce se studenou vodou vložíme umyté králičí plece (přední běhy) a vaříme. Postupně přidáváme na velké kusy nakrájenou zeleninu (polovinu svazku petržele, polovinu svazku mrkve, dva řapíky celeru a zelené časti pórku). Ochutíme třemi celými stroužky česneku, bobkovými listy, solí, tymiánem, novým kořením a celým pepřem. Vývar vaříme na mírném ohni přibližně 3 hodiny, do změknutí masa.
Asi půlhodinu před dokončením zbylou očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) nakrájíme nadrobno. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme i nakrájené dva řapíky celeru, bílou část pórku a nasekané dva stroužky česneku. Promícháme, ochutíme tymiánem a restujeme do měkka.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Vývar přecedíme a maso obereme od kosti.
Do hlubokého talíře naservírujeme porci masa, restované zeleniny, těstovin, najemno nakrájeného umytého špenátu a nasekané listové petržele. Na závěr zalijeme vývarem.