Králičí vývar se zeleninou a kolínky

play Přehrát video recept
Králičí vývar se zeleninou a kolínky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

7 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

3 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Zatímco vývar z hovězího nebo drůbežího masa patří mezi známé klasiky, s králičím vývarem se jen tak nesetkáte. Šéfkuchař Marcel Ihnačák dokáže, že to je škoda a že správně připravený vývar z králíka je výtečná pochoutka. Navíc na něm není nic složitého. Jediné, co kromě základních surovin budete potřebovat, je dostatek času a pak stůl plný natěšených strávníků.

Tagy

Skromně a skvěle

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 7 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g králičích plecí s kostí
  • 1 × svazek petržele včetně natě
  • 1 × svazek mrkve
  • 4 × řapíky celeru
  • 1 × pórek
  • 5 × stroužků česneku
  • 4 × bobkové listy Kania
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • čerstvý tymián
  • nové koření Kania
  • celý černý pepř Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • keramický mlýnek s černým pepřem Kania
  • 100 g těstovin do polévky Combino (malá kolínka)
  • 100 g mladého špenátu

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 055 kJ / 252 kcal

Bílkoviny

16,20 g

Tuky

9,00 g

Vláknina

4,70 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

26,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do velkého hrnce se studenou vodou vložíme umyté králičí plece (přední běhy) a vaříme. Postupně přidáváme na velké kusy nakrájenou zeleninu (polovinu svazku petržele, polovinu svazku mrkve, dva řapíky celeru a zelené časti pórku). Ochutíme třemi celými stroužky česneku, bobkovými listy, solí, tymiánem, novým kořením a celým pepřem. Vývar vaříme na mírném ohni přibližně 3 hodiny, do změknutí masa.

02.Asi půlhodinu před dokončením zbylou očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) nakrájíme nadrobno. Restujeme v rozehřáté pánvi s olejem. Osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme i nakrájené dva řapíky celeru, bílou část pórku a nasekané dva stroužky česneku. Promícháme, ochutíme tymiánem a restujeme do měkka.

03.Těstoviny uvaříme podle návodu na obale. Vývar přecedíme a maso obereme od kosti.

04.Do hlubokého talíře naservírujeme porci masa, restované zeleniny, těstovin, najemno nakrájeného umytého špenátu a nasekané listové petržele. Na závěr zalijeme vývarem.  

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo