Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejprve vykostíme králíka. Maso ze stehen a hřbetu použijeme na špízy, ostatní maso použijeme do vývaru (do 1 l vody nasypeme také divoké koření, cibuli, pórek a kořenovou zeleninu). Maso na špízy osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekaný tymián a pár kapek oleje. Maso rukama promícháme, zabalíme do půlky plátku šunky a společně se zeleninou napichujeme na špejle. Nejprve dáme na špejli širší půlkolečko cukety, poté maso v šunce, rajče, větší půlměsíček z 1 červené cibule, opět maso a poté zopakujeme ještě jednou. Vývar scedíme a z kosti obereme maso.
V pánvi s rozehřátým rostlinným olejem špízy z obou stran opečeme dozlatova. Poté je přendáme na pekáč, zakápneme trochou olivového oleje a pečeme v troubě dalších 6 – 8 minut na 160 °C dokřupava.
Mezitím v pánvi s rozehřátým rostlinným olejem opečeme dozlatova na kousky nakrájené brambory, poté přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, v osolené vodě uvařený a nakrájeny fenykl a osolíme. V připadě potřeby přidáme trochu oleje. Snížíme teplotu a přidáme maso, které jsme uvařili ve vývaru, na poloviny rozkrojené olivy a najemno nasekané 4 snítky tymiánu s lahůdkovou cibulkou. Na ohni mícháme 3 – 4 minuty. Nakonec přidáme čerstvý špenát a chvíli prohřejeme.
Do středu talíře naservírujeme porci směsi z brambor, masa a zeleniny, navrch položíme jeden špíz a zakápneme olivovým olejem.