Marcel Ihnačák
Doba přípravy3 hod.

Kotlíkový guláš z hovězí kližky s cizrnou a žampiony

Příprava kotlíkového guláše je skvělá zábava na čerstvém vzduchu, což dokazuje ve svém video receptu i šéfkuchař Marcel Ihnačák. Ten si na přípravu guláše tentokrát zavolal i pomocníka, aby jim společně šlo vše lépe od ruky. Marcel Ihnačák vám prozradí, jaký je nejlepší poměr mezi množstvím masa a cibule, jaké koření a bylinky chutnají v guláši nejlépe, i jak ho ozvláštnit přidáním žampionů a cizrny.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g sušená cizrna Campo Largo
  • 100 g vepřové sádlo Pikok
  • 3 × cibule
  • sůl Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 10 × kulička nové koření
  • 10 × stroužek česnek
  • 1,5 kg hovězí kližka Řezníkova čerstvá porce
  • 2 × pálivá paprička
  • 1 × lžíce kari koření Kania
  • 1 × lžíce sladká mletá paprika Kania
  • 300 g žampiony
  • čerstvý rozmarýn
  • k podávání chléb nebo ciabatta (případně bezlepkové)

POSTUP

Cizrnu den předem namočíme do vody. 

V rozehřátém kotlíku rozpustíme vepřové sádlo. Přidáme nakrájenou cibuli, ochutíme solí, pepřem a restujeme. Ochutíme novým kořením, nasekanými stroužky česneku a na kostky nakrájené maso. Promícháme a dále restujeme. Přidáme nasekané pálivé papričky, kari koření a sladkou mletou papriku. Následně přihodíme scezenou cizrnu, přilijeme vodu a podle potřeby dochutíme. Guláš vaříme asi 2 hodiny, dokud maso nezměkne. 20 minut před koncem přidáme žampiony a nasekaný rozmarýn. 

Kotlíkový guláš servírujeme s nakrájeným pečivem.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.