Kotlíkový guláš
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

15 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

4 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Máte chuť na hovězí kotlíkový guláš z kotlíku? Tento skvělý recept na rodinný oběd podle Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 15 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 3 kg hovězího masa na guláš
  • 2 kg cibule
  • 250 g vepřového sádla Pikok
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • celý černý pepř Mikado
  • bobkový list Mikado
  • 12 × stroužků česneku
  • mletá sladká paprika Mikado
  • 1 kg brambor
  • 750 g paprik
  • 750 g rajčat
  • majoránka Mikado
  • 1 × chléb

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 055 kJ / 730 kcal

Bílkoviny

51,10 g

Tuky

33,20 g

Vláknina

8,00 g

Sůl

4,51 g

Sacharidy

57,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Cibuli nasekáme najemno a restujeme v kotlíku za občasného míchání na rozehřátém vepřovém sádle. Ochutíme solí, celým černým pepřem a bobkovými listy. Stroužky česneku rozmáčkneme čepelí nože, nakrájíme nadrobno, přidáme k cibuli a přikryjeme pokličkou.

02.Když je cibule dosklovata opečená, přidáme maso a restujeme ho, dokud se nezatáhne. Potom ho ochutíme mletou paprikou, promícháme a ještě chvilku restujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostky, dochutíme solí, podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Asi po 20 minutách přidáme na menší kousky nakrájené umyté papriky a rajčata a guláš dusíme doměkka. Na závěr dochutíme majoránkou.

Servírování:

03.Kotlíkový guláš podáváme s krajícem chleba.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo