Marcel Ihnačák
Doba přípravy4 hod.

Kotlíkový guláš

Máte chuť na hovězí kotlíkový guláš z kotlíku? Tento skvělý recept na rodinný oběd podle Marcela Ihnačáka najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
15

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 3 kg hovězího masa na guláš
  • 2 kg cibule
  • 250 g vepřového sádla Pikok
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • celý černý pepř Mikado
  • bobkový list Mikado
  • 12 × stroužků česneku
  • mletá sladká paprika Mikado
  • 1 kg brambor
  • 750 g paprik
  • 750 g rajčat
  • majoránka Mikado
  • 1 × chléb
  • kotlík na guláš s pokličkou

POSTUP

Cibuli nasekáme najemno a restujeme v kotlíku za občasného míchání na rozehřátém vepřovém sádle. Ochutíme solí, celým černým pepřem a bobkovými listy. Stroužky česneku rozmáčkneme čepelí nože, nakrájíme nadrobno, přidáme k cibuli a přikryjeme pokličkou.

Když je cibule dosklovata opečená, přidáme maso a restujeme ho, dokud se nezatáhne. Potom ho ochutíme mletou paprikou, promícháme a ještě chvilku restujeme. Přidáme brambory nakrájené na kostky, dochutíme solí, podlijeme vodou a přikryjeme pokličkou. Asi po 20 minutách přidáme na menší kousky nakrájené umyté papriky a rajčata a guláš dusíme doměkka. Na závěr dochutíme majoránkou.

Servírování:

Kotlíkový guláš podáváme s krajícem chleba.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.