Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 10 min.

Košíčky z palačinek

Aby palačinky vypadaly na talíři k světu, tak je buď rolujeme do úhledných ruliček nebo překládáme na čtvrtinky, ale napadlo by vás udělat z nich košíčky? Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 500 ml mléka Pilos (obsah tuku 1,5 %)
  • 300 g hladké mouky Castello
  • 3 × vejce "M"
  • 1 × špetka soli Castello
  • slunečnicový olej Promienna na smažení

Krém

  • 6 × nektarinek
  • 400 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 4 × (zarovnané) lžíce moučkového cukru Castello
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • papírové ubrousky
  • pánev (Ø 23 cm)
  • misky vhodné do trouby (Ø 12 cm)
  • metlička

POSTUP

Těsto

V míse smícháme mléko s hladkou moukou. Přidáme celá vejce, metličkou promícháme a osolíme.

Tip: Pro nadýchanější palačinky je možné přilít do těsta trochu perlivé vody.

Připravené těsto vložíme na minimálně 30 minut do lednice odpočinout. Poté těsto ještě promícháme a začneme smažit palačinky v rozehřáté pánvi s trochou oleje. Palačinky (Ø 20 cm) smažíme z obou stran dozlatova. Košíčky vytvoříme pomocí misek, které omyjeme a položíme na plech dnem vzhůru. Na každou rozprostřeme palačinku, kterou osušíme ubrouskem, a přitlačíme ke stěnám misky. Ubrousek vždy sejmeme a pečeme v troubě předehřáté na 150 ⁰C asi 20 minut. Po vyjmutí z trouby necháme palačinky na miskách vychladnout.

Krém

V míse vyšleháme metličkou dohladka zakysanou smetanu, moučkový cukr a mascarpone. Nektarinky (1 dáme stranou na ozdobu) omyjeme, nakrájíme na kostičky a vmícháme do krému.

Servírování

Palačinky sejmeme z misek, vzniklé košíčky naplníme připraveným krémem a dozdobíme na plátky nakrájenou nektarinkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.