Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Bůček naložíme do láku z vody (asi 2 l), připraveného z 80 g soli, 4 oloupaných stroužků česneku a 4 větviček rozmarýnu. (Na 1 l vody přidáváme 40 g soli.) Necháme marinovat alespoň 24 hodin. Poté maso opláchneme pod tekoucí vodou a vložíme do pekáče. Přidáme rozmarýn s rozmačkaným česnekem z láku a zalijeme rozpuštěným sádlem. Přiklopíme a dáme do předehřáté trouby na 130 °C a konfitujeme asi 3 až 5 hodin, dokud maso nezměkne. Bůček vložíme do nádoby s plochým dnem a zatížíme druhou plochou nádobou. Pro větší tlak můžeme horní nádobu ještě zatížit - např. balením soli nebo mouky. Takto připravený bůček necháme vychladnout. Poté nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi dozlatova.
Kapustu zbavíme košťálů, omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a blanšírujeme (krátce povaříme) v osolené vodě. Scedíme přes sítko a dobře vyždímáme. V kastrolu orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu, poté přidáme očištěnou nadrobno nasekanou kořenovou zeleninu a dál restujeme. Po chvíli přidáme i najemno nakrájenou cibuli. Podlijeme smetanou, necháme zredukovat a zahustíme lžičkou francouzského másla. Nakonec přidáme kapustu, dochutíme a dobře promícháme.
Na talíř servírujeme nejprve kapustu, na ni položíme křupavý bůček a ozdobíme větvičkou rozmarýnu.