Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachní stehna očistíme, osolíme, pocukrujeme a naložíme spolu s plátky zázvoru, česneku a lístky rozmarýnu na 24 hodin do lednice. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
Druhý den stehna i s marinádou vložíme do pekáče, zalijeme olejem, přiklopíme poklicí a konfitujeme v troubě rozehřáté na 130 °C 2-3 hodiny doměkka.
Vychladlé uvařené brambory oloupeme a propasírujeme.
Tip: Pokud nemáte lis na brambory, nastrouhejte je na jemném struhadle.
Přidáme vejce, osolíme a zamícháme. Přidáme mouku a vypracujeme těsto. Z hotového těsta vyválíme šišky, které vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 3-4 minuty po vyplavání na hladinu. Vyndáme, necháme okapat a krátce opečeme na sádle z konfitované kachny.
Tip: Jak připravit bramborové šišky se dozvíte ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Hotová konfitovaná stehna vyndáme z oleje a dáme rozpéct do křupava do trouby rozpálené na 200 °C asi na 15 minut.
Slaninu nakrájíme na kostičky, orestujeme v pánvi s trochou rozehřátého oleje z konfitování, přidáme cibuli nakrájenou najemno a necháme zpěnit. Přidáme rozmražený hrášek, lístky tymiánu, podlijeme vývarem a na konec přidáme na větší kusy pokrájený ledový salát. Krátce prohřejeme a podáváme.
Servírujeme rozpečené kachní stehno na dušeném salátu s hráškem a s opečenými bramborovými šiškami.