Konfitovaná králičí stehna s cizrnovým salátem

play Přehrát video recept
Konfitovaná králičí stehna s cizrnovým salátem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Připravte si konfitovaná králičí stehna s cizrnou a petrželovou salsou podle Marcela Ihnačáka.

Tagy

Nedělní oběd

Marcel Ihnačák

Marcel Ihnačák

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Králičí stehna

  • 4 × králičí stehna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × citron (kůra)
  • čerstvý rozmarýn
  • 3 × stroužky česneku
  • 250 g vepřového sádla Pikok

Cizrnový salát

  • 300 g cizrny (namočené přes noc)
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 2 × mrkve
  • 3 × řapíkaté celery
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 125 g hnědých žampionů
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × hrst mladého špenátu

Petrželová salsa

  • 1 × hrst čerstvé petrželové natě
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × citron
  • 1 × stroužek česneku

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 222 kJ / 1 248 kcal

Bílkoviny

74,60 g

Tuky

88,60 g

Vláknina

15,40 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

55,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Konfitovaná králičí stehna

01.Omytá a osušená králičí stehna vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přidáme citronovou kůru, čerstvý rozmarýn a 3 rozmáčknuté stroužky česneku. Zalijeme do ⅔ rozpuštěným vepřovým sádlem a konfitujeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1,5 hodiny dozlatova.

Cizrnový salát

02.Cizrnu přebereme, propláchneme a necháme namočenou přes noc ve vodě. Druhý den vaříme s bobkovými listy 40 – 60 minut doměkka. V polovině vaření osolíme. Uvařenou cizrnu scedíme a necháme okapat.

03.Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na menší kousky a 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno. Jakmile jsou všechny suroviny měkké a orestované dozlatova, přidáme uvařenou cizrnu a promícháme. Na konec přidáme špenát a stáhneme z ohně.

Petrželová salsa

04.Petrželovou nať a lístky bazalky nakrájíme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme větší množství olivového oleje, trochu najemno nastrouhané citronové kůry, citronovou šťávu dle chuti, 1 nastrouhaný stroužek česneku, sůl a pepř a důkladně promícháme.

05.Tip: Takto připravenou salsu můžeme skladovat v lednici v uzavřené nádobě asi 1 týden.

Servírování

06.Na talíř nejdříve naservírujeme porci cizrnového salátu, poté konfitované králičí stehno a přelijeme petrželovou salsou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo