Marcel Ihnačák
Doba přípravy2 hod.

Konfitovaná králičí stehna s cizrnovým salátem

Připravte si konfitovaná králičí stehna s cizrnou a petrželovou salsou podle Marcela Ihnačáka.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Králičí stehna

  • 4 × králičí stehna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 × citron (kůra)
  • čerstvý rozmarýn
  • 3 × stroužky česneku
  • 250 g vepřového sádla Pikok

Cizrnový salát

  • 300 g cizrny (namočené přes noc)
  • 3 × bobkové listy Mikado
  • 2 × mrkve
  • 3 × řapíkaté celery
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 125 g hnědých žampionů
  • 3 × stroužky česneku
  • 1 × hrst mladého špenátu

Petrželová salsa

  • 1 × hrst čerstvé petrželové natě
  • 1 × hrst čerstvé bazalky
  • 1 × citron
  • 1 × stroužek česneku
  • struhadlo
  • sítko
  • škrabku na brambory

POSTUP

Konfitovaná králičí stehna

Omytá a osušená králičí stehna vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přidáme citronovou kůru, čerstvý rozmarýn a 3 rozmáčknuté stroužky česneku. Zalijeme do ⅔ rozpuštěným vepřovým sádlem a konfitujeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1,5 hodiny dozlatova.

Cizrnový salát

Cizrnu přebereme, propláchneme a necháme namočenou přes noc ve vodě. Druhý den vaříme s bobkovými listy 40 – 60 minut doměkka. V polovině vaření osolíme. Uvařenou cizrnu scedíme a necháme okapat.

Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na menší kousky a 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno. Jakmile jsou všechny suroviny měkké a orestované dozlatova, přidáme uvařenou cizrnu a promícháme. Na konec přidáme špenát a stáhneme z ohně.

Petrželová salsa

Petrželovou nať a lístky bazalky nakrájíme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme větší množství olivového oleje, trochu najemno nastrouhané citronové kůry, citronovou šťávu dle chuti, 1 nastrouhaný stroužek česneku, sůl a pepř a důkladně promícháme.

Tip: Takto připravenou salsu můžeme skladovat v lednici v uzavřené nádobě asi 1 týden.

Servírování

Na talíř nejdříve naservírujeme porci cizrnového salátu, poté konfitované králičí stehno a přelijeme petrželovou salsou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU