 
  Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
 
    Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. 
 Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas. 
Energie
5 222 kJ / 1 248 kcal
Bílkoviny
74,60 g
Tuky
88,60 g
Vláknina
15,40 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
55,60 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Omytá a osušená králičí stehna vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přidáme citronovou kůru, čerstvý rozmarýn a 3 rozmáčknuté stroužky česneku. Zalijeme do ⅔ rozpuštěným vepřovým sádlem a konfitujeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1,5 hodiny dozlatova.
02.Cizrnu přebereme, propláchneme a necháme namočenou přes noc ve vodě. Druhý den vaříme s bobkovými listy 40 – 60 minut doměkka. V polovině vaření osolíme. Uvařenou cizrnu scedíme a necháme okapat.
03.Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na menší kousky a 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno. Jakmile jsou všechny suroviny měkké a orestované dozlatova, přidáme uvařenou cizrnu a promícháme. Na konec přidáme špenát a stáhneme z ohně.
04.Petrželovou nať a lístky bazalky nakrájíme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme větší množství olivového oleje, trochu najemno nastrouhané citronové kůry, citronovou šťávu dle chuti, 1 nastrouhaný stroužek česneku, sůl a pepř a důkladně promícháme.
05.Tip: Takto připravenou salsu můžeme skladovat v lednici v uzavřené nádobě asi 1 týden.
06.Na talíř nejdříve naservírujeme porci cizrnového salátu, poté konfitované králičí stehno a přelijeme petrželovou salsou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT