Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytá a osušená králičí stehna vložíme do zapékací mísy, osolíme a opepříme. Přidáme citronovou kůru, čerstvý rozmarýn a 3 rozmáčknuté stroužky česneku. Zalijeme do ⅔ rozpuštěným vepřovým sádlem a konfitujeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 1,5 hodiny dozlatova.
Cizrnu přebereme, propláchneme a necháme namočenou přes noc ve vodě. Druhý den vaříme s bobkovými listy 40 – 60 minut doměkka. V polovině vaření osolíme. Uvařenou cizrnu scedíme a necháme okapat.
Mrkev a řapíkatý celer nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi s olivovým olejem. Po chvíli přidáme žampiony nakrájené na menší kousky a 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno. Jakmile jsou všechny suroviny měkké a orestované dozlatova, přidáme uvařenou cizrnu a promícháme. Na konec přidáme špenát a stáhneme z ohně.
Petrželovou nať a lístky bazalky nakrájíme nadrobno a vložíme do misky. Přidáme větší množství olivového oleje, trochu najemno nastrouhané citronové kůry, citronovou šťávu dle chuti, 1 nastrouhaný stroužek česneku, sůl a pepř a důkladně promícháme.
Tip: Takto připravenou salsu můžeme skladovat v lednici v uzavřené nádobě asi 1 týden.
Na talíř nejdříve naservírujeme porci cizrnového salátu, poté konfitované králičí stehno a přelijeme petrželovou salsou.