Marcel Ihnačák
Doba přípravy3 hod.

Koláč z listového těsta s kachním masem

Navštivte naše stránky kuchynelidlu.cz a připravte si slaný koláč s kachním masem a karamelizovanou cibulí podle Marcela Ihnačáka.

SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 1 celá kachna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • čerstvý tymián
  • 200 ml suchého bílého vína
  • 3 větší červené cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 180 višní bez pecek ve sladkém nálevu Harvin
  • skořice (podle chuti)
  • 1 polév. lž. medu Confeira
  • 100 ml suchého červeného vína
  • máslo Pilos (na vymazání formy)
  • hladká mouka Castello
  • 2 chlazená listová těsta Belbake
  • 1 hrst hoblinek parmezánu
  • 1 vejce
  • mix salátů nebo rukola
  • zapékací mísa
  • alobal
  • kulatá forma s vlnitým okrajem a vyjímatelným dnem (Ø 25 cm)
  • pírko na potírání

POSTUP

Pečená kachna

Kachnu den dopředu důkladně nasolíme a necháme odležet v lednici. Poté opláchneme a osušíme, opepříme a ochutíme čerstvým tymiánem. Přendáme do zapékací mísy, podlijeme bílým vínem, trochou vody a zakryjeme alobalem. Kachnu pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 2 – 2,5 hodiny. V průběhu pečení poléváme výpekem a případně i vodou. 30 minut před dokončením odstraníme alobal a kachnu dopékáme při stejné teplotě dokřupava.

Necháme vychladnout a poté maso obereme (odstraníme i kůži). Větší kousky masa natrháme rukama a podle potřeby osolíme a opepříme.

Marmeláda z červené cibule s višněmi

Červenou cibuli nakrájíme na plátky, orestujeme na olivovém oleji, osolíme a opepříme. Po chvíli přidáme scezené a na menší kousky nakrájené višně, čerstvý tymián a skořici. Jakmile cibule zezlátne, přidáme med, promícháme a podlijeme červeným vínem. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 20 minut.

Koláč

Celou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dno i boky formy vyložíme listovým těstem a přečnívající těsto odřežeme. Na těsto rovnoměrně rozprostřeme kousky kachního masa, cibulovou marmeládu s višněmi a posypeme hoblinkami parmezánu. Přikryjeme druhým plátem těsta a zbylé těsto odřežeme. Koláč zlehka propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem, které jsme osolili, opepřili a nasekaným čerstvým tymiánem. Koláč pečeme v troubě předehřáté ne 180 °C 40 – 45 minut dozlatova.

Tip: Před servírováním můžeme nechať koláč trochu vychladnout, bude se pak lépe krájet.

Servírování

Koláč podáváme s listovým salátem ochuceným citronovou šťávou a olivovým olejem.

Přehrát recept
Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU