Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod.

Koláč s ricottou a malinami

Podívejte se, jak připravit jemný zákusek se sýrem ricotta a malinami. Nejnovější recept Markéty Krajčovičové najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g ricotty Italiamo
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 200 g cukru moučka Castello + na posypání
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 40 g vanilinového cukru Castello
  • 3 × vejce “M“
  • 125 g másla Pilos
  • 200 g zmrazených malin Green Grocer´s
  • 50 g celých mandlí Belbake
  • kulatá rozevírací forma (průměr 26 cm)
  • pečicí papír

POSTUP

Mouku, moučkový cukr, kypřicí prášek a vanilinový cukr smícháme dohromady. V robotu vyšleháme ricottu a vejce, přidáme sypkou směs, šleháme dále a postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Těsto přendáme do formy vyložené pečicím papírem a rozprostřeme. Posypeme mraženými malinami a nahrubo nasekanými mandlemi, které jsme předtím zbavili slupky. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Koláč podáváme vychladlý a posypaný trochou moučkového cukru.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.