Koláč s ricottou a malinami
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Italská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Podívejte se, jak připravit jemný zákusek se sýrem ricotta a malinami. Nejnovější recept Markéty Krajčovičové najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 500 g ricotty Italiamo
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 200 g cukru moučka Castello + na posypání
  • 12 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 40 g vanilinového cukru Castello
  • 3 × vejce “M“
  • 125 g másla Pilos
  • 200 g zmrazených malin Green Grocer´s
  • 50 g celých mandlí Belbake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 328 kJ / 556 kcal

Bílkoviny

14,80 g

Tuky

26,50 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

0,90 g

Sacharidy

65,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mouku, moučkový cukr, kypřicí prášek a vanilinový cukr smícháme dohromady. V robotu vyšleháme ricottu a vejce, přidáme sypkou směs, šleháme dále a postupně přiléváme rozpuštěné máslo. Těsto přendáme do formy vyložené pečicím papírem a rozprostřeme. Posypeme mraženými malinami a nahrubo nasekanými mandlemi, které jsme předtím zbavili slupky. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Koláč podáváme vychladlý a posypaný trochou moučkového cukru.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo