Koláč s pekanovými ořechy
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Evropská

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Na našich stránkách kuchynelidlu.cz najdete mnoho receptů na ořechové moučníky. Ochutnejte recept Markéty Krajčovičové na koláč s pekanovými ořechy.

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Korpus

  • 300 g máslových věnečků Sondey
  • 200 g Farmer Cookies s brusinkami Sondey
  • 100 ml vlažné vody
  • 50 g másla Pilos

Krém

  • 500 g termizovaného sýra Palouček Pilos
  • 100 g cukru moučka Castello
  • 200 g zakysané smetany Pilos (18 % tuku)
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
  • 2 × lžička instantní kávy Gold Bellarom

Ořechy

  • 100 g pekanových ořechů Alesto
  • 50 g cukru moučka Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 026 kJ / 726 kcal

Bílkoviny

10,80 g

Tuky

46,80 g

Vláknina

3,40 g

Sůl

0,88 g

Sacharidy

65,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Máslové sušenky nadrtíme pomocí metličky, přidáme cookies a rozdrtíme stejným způsobem. Přilijeme vodu a rozpuštěné máslo a důkladně smícháme dohromady. Vzniklé těsto přendáme do formy vyložené pečicím papírem, lžící zatlačíme a vytvoříme okraj. Dáme ztuhnout do lednice.

Krém

02.Palouček vložíme do robota a krátce rozšleháme. Přisypeme moučkový cukr, promícháme a přidáme zakysanou smetanu. V misce smícháme instantní kávu se smetanou, přilijeme do krému a vyšleháme. Krém rozprostřeme na ztuhlý korpus tak, aby byly vidět okraje.

Koláč

03.Celé pekanové ořechy opražíme nasucho na pánvi, po chvíli přisypeme moučkový cukr. Jakmile je cukr rozpuštěný, stáhneme plamen a ještě teplé rozprostřeme na krém. Necháme vychladnout asi 10 minut, poté vložíme ztuhnout do lednice.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo