Markéta Krajčovičová
Doba přípravy1 hod. 5 min.

Koláč plný arašídů

Hledáte recept, který uspokojí Vaše chuťové pohárky? Vyzkoušejte recept Markéty Krajčovičové na chutný koláč s arašídovým máslem!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
10

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 4 × bílky
  • 150 g cukru moučka Castello
  • 300 g neloupaných arašídů Alesto Fine

Krém

  • 340 g arašídové pomazánky s kousky arašídů MCENNEDY
  • 4 × lžíce cukru moučka Castello
  • 340 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • kulatá pečicí forma (ø 24 cm)
  • kuchyňský robot
  • metlička
  • pečicí papír

POSTUP

Těsto

V kuchyňském robotu našleháme bílky, do kterých postupně přidáváme moučkový cukr. Do vzniklého sněhu přimícháme opatrně metličkou oloupané a nasekané arašídy. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a stěrkou rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 35 minut a necháme vychladnout.

Krém

V misce smícháme arašídovou pomazánku s moučkovým cukrem a zakysanou smetanou pokojové teploty.

Koláč

Po vychladnutí korpus nožem podélně rozřízneme. Spodní vrstvu přendáme na talíř nebo servírovací podnos a potřeme 2/3 krému. Přikryjeme vrchní části korpusu, kterou potřeme zbylým krémem a posypeme oloupanými a nahrubo nasekanými arašídy. Nakonec ozdobíme lístkem čerstvé máty.

Servírování

Koláč krájíme nejlépe zoubkovaným nožem. Je vhodný i pro celiaky.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.