Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V kuchyňském robotu našleháme bílky, do kterých postupně přidáváme moučkový cukr. Do vzniklého sněhu přimícháme opatrně metličkou oloupané a nasekané arašídy. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem a stěrkou rovnoměrně rozprostřeme po celé ploše. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 35 minut a necháme vychladnout.
V misce smícháme arašídovou pomazánku s moučkovým cukrem a zakysanou smetanou pokojové teploty.
Po vychladnutí korpus nožem podélně rozřízneme. Spodní vrstvu přendáme na talíř nebo servírovací podnos a potřeme 2/3 krému. Přikryjeme vrchní části korpusu, kterou potřeme zbylým krémem a posypeme oloupanými a nahrubo nasekanými arašídy. Nakonec ozdobíme lístkem čerstvé máty.
Koláč krájíme nejlépe zoubkovaným nožem. Je vhodný i pro celiaky.