Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V robotu smícháme změklé máslo, cukr, kakao, prášek do pečiva a mouku a za stálého míchání přilejeme mléko. Vzniklé těsto přendáme na vál a rukama zpracujeme do tvaru šišky, kterou rozpůlíme na dvě části. Každou zabalíme do potravinové fólie a vložíme na asi 30 minut do lednice.
V robotu ušleháme bílky do středně tuhého sněhu. Postupně přidáme tvaroh a nakonec pomocí metličky vmícháme kokos.
V hrnci smícháme mléko s cukrem, po chvíli přidáme žloutky a mouku. Mícháme, dokud nevznikne houstnoucí kaše. Snížíme teplotu a nadále mícháme. Po chvíli přendáme kaši do misky, překryjeme fólií a necháme vychladnout. Do robota vložíme máslo stejné teploty a po lžičkách přidáváme kaši. Připravený krém přendáme do cukrářského sáčku.
Polovinu ztuhlého těsta rozdělíme také na poloviny (aby se při strouhání nelepilo). Do pečicícho plechu vyloženého pečicím papírem nastrouháme nahrubo postupně obě části poloviny těsta. Na ně zlehka rozprostřeme kokosovou náplň po celé ploše. Navrch nahrubo nastrouháme druhou polovinu těsta stejným způsobem jako první. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 25 minut. Upečený řez ozdobíme pomocí cukrářského sáčku krémem, který lehce dozdobíme ve vodní lázni rozpuštěnou čokoládou.
Řez servírujeme vychlazený a nakrájený na kostky.