Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Špenát zblanšírujeme (krátce povaříme) v osolené vodě, necháme okapat, vyždímáme a nakrájíme.
Tip: Samostatné video o blanšírování najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na lžíci másla, přidáme špenát, sůl a pepř. Z pánve přendáme na papírovou utěrku a necháme okapat.
Vychladlé brambory propasírujeme, osolíme, přidáme vejce a zamícháme. Posypeme moukou a vypracujeme těsto. Z hotového těsta hned vyválíme šišku, ze které tvarujeme knedlíky naplněné špenátovou směsí. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme podle velikosti 8-10 minut.
Bílé víno nalijeme do hrnce a necháme svařit na polovinu, přidáme vývar a svaříme opět na polovinu. Ochutíme nastrouhaným nebo nalámaným sýrem, necháme asi 5 minut provařit a rozmixujeme.
Celý pokrm dokončíme na másle podušenými, osolenými a opepřenými ředkvičkami a servírujeme v hlubokém talíři.