Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mleté maso osolíme, okořeníme, ochutíme kmínem, paprikou, najemno nasekaným anebo nastrouhaným česnekem. Přidáme trochu olivového oleje a nasekané bylinky. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme kebaby. Napíchneme na špejle a na rozehřátém grilu grilujeme ze všech stran.
Červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata překrojíme na polovinu, vykrojíme z nich dřevnatý střed a nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Na závěr přidáme umytý a nakrájený salát.
Zakysanou smetanu ochutíme citronovou šťávou, medem, natrhanou čerstvou mátou, špetkou pepře a soli.
Kebaby podáváme se salátem a opečenými tortilla plackami. Dresink servírujeme v samostatné misce. Můžeme dozdobit lístky čerstvé máty.