Marcel Ihnačák
Doba přípravy30 min.

Kebab s tortillou, salátem a dresinkem

Šiškebab s křupavou tortillou, svěžím salátem s jednoduchým dresinkem ze zakysané smetany, to je skvělý tip na rychlý a snadný oběd. Navštivte kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
5

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kebab

  • 1 kg hovězího mletého masa
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • mletý kmín Mikado
  • mletá pálivá paprika Mikado
  • 3 × stroužky česneku
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • 1 × hrst nasekaných čerstvých bylinek (máta, oregano, rozmarýn, pažitka)

Salát

  • 2 × červené cibule
  • 3 × rajčata
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 1 × hlávkový salát

Dresink

  • 200 g zakysané smetany Pilos
  • 0,5 × citronu (šťáva)
  • 1 × lžička medu
  • čerstvá máta

Příloha

  • 5 × tortilla wrapů Snack Day
  • větší misku
  • gril
  • špejle
  • struhadlo

POSTUP

Kebab:

Mleté maso osolíme, okořeníme, ochutíme kmínem, paprikou, najemno nasekaným anebo nastrouhaným česnekem. Přidáme trochu olivového oleje a nasekané bylinky. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme kebaby. Napíchneme na špejle a na rozehřátém grilu grilujeme ze všech stran.

Salát:

Červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky. Rajčata překrojíme na polovinu, vykrojíme z nich dřevnatý střed a nakrájíme na tenčí plátky. Osolíme a opepříme, přidáme citronovou šťávu, olivový olej a promícháme. Na závěr přidáme umytý a nakrájený salát.

Dresink:

Zakysanou smetanu ochutíme citronovou šťávou, medem, natrhanou čerstvou mátou, špetkou pepře a soli.

Příloha:

Kebaby podáváme se salátem a opečenými tortilla plackami. Dresink servírujeme v samostatné misce. Můžeme dozdobit lístky čerstvé máty.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU