Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
V hrnci rozehřejeme 50 g másla, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno (trochu si odložte stranou na servírování), celer nakrájený na kostičky, řapíkatý celer nakrájený na menší kousky a čerstvý rozmarýn a zarestujeme. Přidáme zázvor nakrájený na plátky a předvařené kaštany (pár si odložte stranou na servírování), ještě jednou lehce orestujeme, osolíme a opepříme. Podlijeme portským vínem a brandy, necháme vyvařit alkohol, podlijeme vývarem a vaříme asi 30 minut.
Přilijeme smetanu, rozmixujeme a propasírujeme přes sítko. Před podáváním přilijeme trochu studeného mléka a tyčovým mixérem našleháme.
V rozehřáté pánvi se lžící másla orestujeme zbylou cibuli nakrájenou nadrobno a kaštany, které rozdělte rukama na menší kousky, a opepříme.
Do hlubokého talíře dáme orestované kaštany, na nudličky nakrájený marinovaný zázvor a uzená kachní prsa a zalijeme polévkou.