Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z omytých paprik a pálivé papričky odstraníme semínka a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, na němž opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a 4 stroužky česneku, osolíme, opepříme a přidáme větvičku rozmarýnu. Jakmile je základ opečený dozlatova, přidáme nakrájenou papriku. Opět osolíme, opepříme a opékáme, až paprika trochu změkne. Vyndáme rozmarýn, přidáme třtinový cukr a počkáme, až zkaramelizuje. Přilijeme vinný ocet a chvíli podusíme. Podlijeme trochou vody, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání vaříme doměkka (15 – 20 minut). Dle potřeby podléváme vodou. Podušenou papriku rozmixujeme do hladka a vmícháme nadrobno nasekaný koriandr.
Mleté maso přendáme do větší misky, přidáme 3 nadrobno nakrájené stroužky česneku, sůl, pepř, mletou ostrou papriku, nasekané lístky tymiánu a trochu olivového oleje a důkladně promícháme. Ze směsi tvarujeme rukama tenčí karbanátky, které opékáme v rozpálené pánvi s olivovým olejem z obou stran dozlatova.
Očištěné a omyté batáty nakrájíme na malé kostky a opékáme v pánvi s rozehřátým olivovým olejem, až zezlátnou a změknou. Osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. Chvíli před dokončením přidáme cherry rajčata nakrájená podle velikosti na poloviny nebo čtvrtiny a pokapeme citronovou šťávou.
Na talíř naservírujeme porci batátů, 2 – 3 placky a přelijeme omáčkou. Můžeme dozdobit lístky koriandru. Servírujeme s malým listovým salátem, který jsme osolili, opepřili a pokapali olivovým olejem a citronovou šťávou.