Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Ve větším hrnci na oleji restujeme očištěné a na menší kousky nakrájené mrkve, petržele a cibuli. Přisypeme bobkové listy, sůl a pepř. Po chvíli přidáme najemno nasekaný česnek a za občasného míchání opékáme dozlatova.
Čočku důkladně propláchneme pod proudem vody, přisypeme k opečenému základu, zalijeme vroucí vodou a pod pokličkou vaříme doměkka 30–40 minut.
Těsně před dokončením připravíme jíšku. V menším hrnci nejprve rozehřejeme máslo, potom přisypeme mouku a na mírném plameni pražíme do zlatohněda. Uvařenou čočku stáhneme z ohně a postupně přimícháváme jíšku. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
V misce promícháme maso, nadrobno nakrájené bílé části cibulek a stroužky česneku, sůl, pepř, vejce, mletou papriku a najemno nasekanou petrželovou nať. V rukou vypracujeme karbanátky velikosti dlaně, které jemně obalíme ve strouhance. Opékáme je v rozpálené pánvi s olejem z obou stran dozlatova. Těsně před dokončením na pánev přidáme máslo, stáhneme z ohně, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.
Tip: Můžeme použit i vepřové maso nebo mix.
Čočkovou kaši s karbanátky servírujeme v hlubokém talíři posypané nasekanou zelenou částí lahůdkové cibulky.