Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kapra omyjeme a odstraníme žeberní kosti. Ořezy a kosti použijeme později na vývar. Maso nařežeme na 2 mm úzké proužky, přičemž dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kůstky v mase a při pojídání nám nebudou překážet. Filety naporcujeme na jednotlivé porce, opepříme, lehce osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Do misky nasypeme hladkou mouku, přidáme vejce a trochu piva. Suroviny promícháme metličkou a postupně přilejeme zbylé pivo. Vypracujeme hladké těsto. Přidáme prášek do pečiva a osolíme. Poté přidáme nadrobno nasekané lístky tymiánu. Těsto promícháme a obalíme v něm kousky kapra. Ty smažíme do zlatohněda v hrnci (asi 2 minuty) v rozehřátém rostlinném oleji. Nakonec osušíme od přebytečného oleje na papírových ubrouscích a lehce osolíme.
Očištěný a omytý celer nakrájíme nejprve na tenké plátky a poté na tenké nudličky, očištěný řapíkatý celer na menší kousky a oloupané jablko na kostky. Suroviny přendáme do misky, přidáme zakysanou smetanu, majonézu a promícháme. Ochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou. Nakonec přidáme vlašské ořechy nalámané na menší kousky a promícháme. Salát necháme asi 20 minut odležet.
Do středu mělkého talíře naservírujeme celerový salát. Na něj položíme 2 kousky kapra v pivním těstíčku a dozdobíme celerovými lístky a měsíčkem citrónu.