Roman Paulus
Doba přípravy45 min.

Kapr v pivním těstíčku s celerovým salátem

Vyzkoušejte recept Romana Pauluse na kapra v pivním těstíčku s celerovým salátem. Najdete ho na našich stránkách kuchynelidlu.cz.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g čerstvého kapra
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 4 × stroužky česneku
  • 180 g hladké mouky Castello
  • 2 × vejce
  • 200 ml světlého ležáku Maestic 12 Argus
  • 7 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • sůl s jódem Castello
  • čerstvý tymián
  • 500 ml rostlinného oleje Promienna
  • 400 g celeru
  • 100 g řapíkatého celeru
  • 1 × jablko
  • 50 g zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)
  • 100 g majonézy Mikado
  • 1 × citrón
  • 50 g vlašských ořechů Alesto
  • kuchyňská pinzeta
  • lis na česnek
  • papírové ubrousky
  • metlička

POSTUP

Kapr v pivním těstíčku

Kapra omyjeme a odstraníme žeberní kosti. Ořezy a kosti použijeme později na vývar. Maso nařežeme na 2 mm úzké proužky, přičemž dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kůstky v mase a při pojídání nám nebudou překážet. Filety naporcujeme na jednotlivé porce, opepříme, lehce osolíme a potřeme rozmačkaným česnekem. Do misky nasypeme hladkou mouku, přidáme vejce a trochu piva. Suroviny promícháme metličkou a postupně přilejeme zbylé pivo. Vypracujeme hladké těsto. Přidáme prášek do pečiva a osolíme. Poté přidáme nadrobno nasekané lístky tymiánu. Těsto promícháme a obalíme v něm kousky kapra. Ty smažíme do zlatohněda v hrnci (asi 2 minuty) v rozehřátém rostlinném oleji. Nakonec osušíme od přebytečného oleje na papírových ubrouscích a lehce osolíme.

Celerový salát s vlašskými ořechy

Očištěný a omytý celer nakrájíme nejprve na tenké plátky a poté na tenké nudličky, očištěný řapíkatý celer na menší kousky a oloupané jablko na kostky. Suroviny přendáme do misky, přidáme zakysanou smetanu, majonézu a promícháme. Ochutíme pepřem, solí a citrónovou šťávou. Nakonec přidáme vlašské ořechy nalámané na menší kousky a promícháme. Salát necháme asi 20 minut odležet.

Servírování

Do středu mělkého talíře naservírujeme celerový salát. Na něj položíme 2 kousky kapra v pivním těstíčku a dozdobíme celerovými lístky a měsíčkem citrónu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU