Marcel Ihnačák
Doba přípravy40 min.

Kapr se zeleninovým salátem

Hledáte nový recept na vánočního kapra? Navštivte naše stránky a vyzkoušejte recept podle Marcela Ihnačáka!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g filetů z kapra
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 100 g šunky sušené vzduchem Dulano Selection
  • slunečnicový olej Promienna
  • 3 × lžíce másla Pilos
  • 1 × citron
  • 200 g mrkve
  • 200 g petržele
  • 200 g celeru
  • 200 g brambor
  • 1 × červená cibule
  • 1 × hrst čerstvé petrželky
  • 4 × žloutky
  • 1 × lžíce bílého vinného octa Acentino
  • metlička na šlehání
  • sítko

POSTUP

Kapr v sušené šunce

Filety stáhneme z kůže a rozkrájíme na 4 porce. Osolíme, opepříme a každý zabalíme do 2 plátků sušené šunky. Takto připraveného kapra opečeme v rozpálené pánvi na mírném ohni na slunečnicovém oleji dozlatova. Před dokončením přidáme ke kaprovi do pánve máslo a šťávu z omytého citronu, které vytvoří omáčku.

Zeleninový salát

Očištěnou mrkev, petržel, celer a brambory nakrájíme na malé kostičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme. V pánvi s trochou oleje krátce orestujeme červenou cibuli nasekanou nadrobno, přidáme předvařenou zeleninu a opékáme dozlatova. Osolíme, opepříme a před dokončením přidáme na pánev nasekanou čerstvou petrželku.

Domácí majonéza

Ve větší misce metličkou rozmícháme žloutky, za stálého šlehání pomalu přiléváme olej (asi 200 ml) a šleháme, až majonéza zhoustne. Osolíme, opepříme a zakápneme bílým vinným octem.

Servírování

Kapra podáváme přelitého omáčkou z pánve s restovaným zeleninovým salátem a domácí majonézou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.