Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Oloupané 4 stroužky česneku a 2 lžíce petrželky nasekáme najemno a přendáme do hmoždíře. Ochutíme špetkou soli, mletou paprikou a vše rozmělníme.
Filety z kapra očistíme a omyjeme. Maso nařežeme na tenké proužky. Dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kostičky v mase a při jídle nám nebudou překážet. Filety naporcujeme, opepříme a opatrně osolíme, protože marináda již obsahuje sůl. Poté důkladně potřeme marinádou. Protože je maso nařezané, můžeme marinádu vtlačit mezi jednotlivé proužky. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Před smažením kapra obalíme v mouce. Smažíme z obou stran ve vyšším hrnci ve větším množství rozpáleného oleje. Poté osušíme pomocí papírové utěrky.
Brambory oloupeme, uvaříme doměkka (asi 20 minut) v lehce osolené vodě, scedíme přes sítko a rozšťoucháme. Asi 50 g brambor odložíme stranou na přípravu paprikové omáčky. Přilijeme teplé mléko a asi 50 ml olivového oleje. Nakonec přidáme najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku, osolíme a důkladně promícháme.
Papriky omyjeme a osušíme, vložíme do zapékací mísy, kterou vložíme do předehřáté trouby na 220 °C, a pečeme asi 20 minut. Ještě horké vložíme do mísy, kterou přikryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit (asi 20 minut). Poté oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na proužky. Zbylé šťouchané brambory propasírujeme přes sítko do vyšší mísy. Přidáme proužky papriky a najemno nasekaný stroužek česneku. Přilijeme asi 100 ml vody, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Za stálého mixování přiléváme asi 50 ml olivového oleje.
Na talíř servírujeme šťouchané brambory, poté smaženého kapra a navrch poklademe smažené lístky petrželky. Paprikovou omáčku servírujeme zvlášť v menší misce.