Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Kapr s paprikovou omáčkou

Podívejte se, jak Roman Paulus v Kuchyni Lidlu připravuje marinované kapří filety s paprikovou omáčkou!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 800 g filetů z kapra
  • 5 × stroužků česneku
  • čerstvá petrželka
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • 1 × lžíce sladké mleté papriky Mikado
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • hladká mouka Castello (na obalování)
  • rostlinný olej Promienna (na smažení)
  • 350 g brambor
  • 100 ml plnotučného mléka Pilos
  • olivový olej Primadonna
  • 1 × lahůdková cibulka
  • 2 × červené papriky
  • 100 ml vody
  • papírové utěrky
  • hmoždíř
  • sítko
  • zapékací mísa
  • tyčový mixér
  • potravinová fólie

POSTUP

Marináda

Oloupané 4 stroužky česneku a 2 lžíce petrželky nasekáme najemno a přendáme do hmoždíře. Ochutíme špetkou soli, mletou paprikou a vše rozmělníme.

Kapr

Filety z kapra očistíme a omyjeme. Maso nařežeme na tenké proužky. Dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kostičky v mase a při jídle nám nebudou překážet. Filety naporcujeme, opepříme a opatrně osolíme, protože marináda již obsahuje sůl. Poté důkladně potřeme marinádou. Protože je maso nařezané, můžeme marinádu vtlačit mezi jednotlivé proužky. Necháme marinovat nejlépe přes noc. Před smažením kapra obalíme v mouce. Smažíme z obou stran ve vyšším hrnci ve větším množství rozpáleného oleje. Poté osušíme pomocí papírové utěrky.

Šťouchané brambory

Brambory oloupeme, uvaříme doměkka (asi 20 minut) v lehce osolené vodě, scedíme přes sítko a rozšťoucháme. Asi 50 g brambor odložíme stranou na přípravu paprikové omáčky. Přilijeme teplé mléko a asi 50 ml olivového oleje. Nakonec přidáme najemno nakrájenou lahůdkovou cibulku, osolíme a důkladně promícháme.

Papriková omáčka

Papriky omyjeme a osušíme, vložíme do zapékací mísy, kterou vložíme do předehřáté trouby na 220 °C, a pečeme asi 20 minut. Ještě horké vložíme do mísy, kterou přikryjeme potravinovou fólií a necháme zapařit (asi 20 minut). Poté oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na proužky. Zbylé šťouchané brambory propasírujeme přes sítko do vyšší mísy. Přidáme proužky papriky a najemno nasekaný stroužek česneku. Přilijeme asi 100 ml vody, osolíme, opepříme a rozmixujeme. Za stálého mixování přiléváme asi 50 ml olivového oleje.

Servírování

Na talíř servírujeme šťouchané brambory, poté smaženého kapra a navrch poklademe smažené lístky petrželky. Paprikovou omáčku servírujeme zvlášť v menší misce.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.