Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kapr s červeným vínem a bramborovými placičkami

Recept Marcela Ihnačáka na kapra na víně najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz. Určitě ho vyzkoušejte!
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • 800 g čerstvého kapra
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 6 stroužků česneku
  • 2 červené cibule
  • čerstvý tymián
  • 500 ml suchého červeného vína Modrý Portugal Znovín Znojmo
  • 2 lžíce másla
  • 3 lahůdkové cibulky
  • 1 kg brambor
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • sítko
  • šťouchadlo na brambory
  • zapékací mísa nebo pánev vhodná do trouby

POSTUP

Kapr s česnekem a červeným vínem

Omytého a očištěného kapra opepříme, osolíme a opečeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dozlatova. Stroužky česneku a červené cibule nakrájíme na tenké plátky a přidáme do pánve ke kaprovi. Ochutíme lístky čerstvého tymiánu, podlijeme vínem a po odpaření alkoholu přidáme máslo a stáhneme z ohně. Kapra dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou.

Bramborové placičky

Očištěné a omyté brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Ještě horké zasypeme moukou, rozmačkáme, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odpočívat. Z bramborové směsi vytvoříme rukama placky, které opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje dozlatova.

Servírování

Na mělký talíř naservírujeme 3 bramborové placičky, vedle pečeného kapra a přelijeme vinnou omáčkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU