Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Omytého a očištěného kapra opepříme, osolíme a opečeme v rozpálené pánvi na troše olivového oleje ze všech stran dozlatova. Stroužky česneku a červené cibule nakrájíme na tenké plátky a přidáme do pánve ke kaprovi. Ochutíme lístky čerstvého tymiánu, podlijeme vínem a po odpaření alkoholu přidáme máslo a stáhneme z ohně. Kapra dopečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou lahůdkovou cibulkou.
Očištěné a omyté brambory uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, scedíme a necháme okapat. Ještě horké zasypeme moukou, rozmačkáme, přikryjeme pokličkou a necháme chvíli odpočívat. Z bramborové směsi vytvoříme rukama placky, které opečeme z obou stran v rozehřáté pánvi na troše olivového oleje dozlatova.
Na mělký talíř naservírujeme 3 bramborové placičky, vedle pečeného kapra a přelijeme vinnou omáčkou.