Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod.

Kapr na víně s lehkým bramborovým salátem

Kapr nemusí být jen smažený, připravený na víně s lehkým bramborovým salátem chutná také báječně. Recept najdete na kuchynelidlu.cz.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Filety z kapra

  • 4 filety z kapra
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • olivový olej Primadonna
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • 1 polév. lž. másla Pilos
  • 100 ml bílého vína Soave classico

Bramborový salát

  • 1 červená cibule
  • 1 polév. lž. medu Marlene
  • 3 polév. lž. bílého vinného octa Acentino
  • 10–12 malých sterilovaných okurek Freshona
  • 3 uvařené žloutky
  • 6 větších brambor
  • 1 hrst čerstvé petrželky
  • teflonová pánev
  • velká mísa

POSTUP

Filety z kapra

Filety z kapra jemně nařízneme na straně s kůží. Česnek a tymián nasekáme nadrobno a nasypeme na stranu ryby s kůží. Aby se chutě dostaly do masa, vtlačíme česnek a tymián i do připravených zářezů. Pokapeme olivovým olejem a před opékáním osolíme a opepříme.

Do rozehřáté pánve dáme pár kapek olivového oleje a lžíci másla. Filety opékáme asi 5 minut nejdříve na straně s kůží při vyšší teplotě, otočíme, teplotu snížíme a dopékáme dalších 5 minut. Těsně před koncem podlijeme bílým vínem a počkáme, až se alkohol odpaří a omáčka trochu nezhoustne.

Bramborový salát

Cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na tenké proužky. Přendáme do mísy, přidáme lžíci medu, 3 lžíce bílého vinného octa, osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Z okurek odkrojíme konce (ty do salátu nepoužijeme), nakrájíme na kolečka a přidáme k cibuli. Do mísy najemno nastrouháme 3 uvařené žloutky a lehce promícháme. Brambory i se slupkou uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme a ještě teplé oloupeme. Nakrájíme na plátky a teplé přendáme do mísy s cibulí. Na závěr přidáme hrst nasekané petrželky, důkladně promícháme a podle potřeby osolíme a opepříme.

Servírování

Na talíř naložíme salát a filety z kapra, které přelijeme připravenou omáčkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU