Roman Paulus
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Kapr na sladkokyselo s jasmínovou rýží


SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Kapr

  • 600 g kapra
  • 4 polév. lž. sójové omáčky Mikado
  • 4 polév. lž. bramborového škrobu Castello
  • řepkový olej Promienna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania

Omáčka

  • 300 ml ananasové šťávy Vitafit
  • 60 g rajčatového protlaku Mikado
  • 50 ml červeného vinného octa Acentino
  • 1 polév. lž. nakrájené pálivé papričky
  • 30 g zázvoru
  • 4× stroužky česneku
  • 1 polév. lž. bramborového škrobu Castello na zahuštění
  • 100 ml vody

Zelenina

  • 300 g barevných paprik (červená, žlutá, zelená)
  • 1× mrkev
  • 1× lahůdková cibulka
  • 200 g jasmínové rýže Golden Sun

POSTUP

Kapr

Z kapra připravíme menší porce. Maso nařežeme na tenké proužky, přičemž dáváme pozor, abychom neprořízli kůži. Tímto způsobem narušíme drobné kostičky v mase a při jídle tak nebudou překážet. Kapra přelijeme sójovou omáčkou, dobře obalíme a necháme chvíli marinovat. Těsně před smažením zaprášíme škrobem a smažíme v rozpáleném oleji hodně dokřupava. Vyndáváme na papírovou utěrku, aby okapal přebytečný tuk, a osolíme.

Omáčka

Do hrnce nalijeme ananasovou šťávu, přidáme rajčatový protlak, červený vinný ocet, nadrobno nakrájenou pálivou papričku a najemno nastrouhaný zázvor a česnek, přivedeme k varu a necháme asi 5 minut provářet. Zahustíme trochou škrobu rozmíchaného ve studené vodě, který přiléváme za stálého míchání.

Zelenina

Papriky nakrájíme na trojúhelníky, mrkev ozdobně na stromečky, orestujeme v rozehřáté pánvi s olejem a lehce osolíme.

Servírování

Pokrm servírujeme do hlubšího talíře, nejprve nalijeme omáčku, přidáme smaženého kapra a restované papriky s mrkví a ozdobíme na kolečka nakrájenou lahůdkovou cibulkou. Podáváme s vařenou jasmínovou rýží.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU