Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Kachnu dobře osolíme (sůl můžeme do masa i vmasírovat) a posypeme kmínem. Jednu cibuli nakrájíme na čtvrtiny a kachnu jimi naplníme. Podlijeme vodou, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem. Po 1,5 hodině sundáme alobal, dopečeme a poté naporcujeme.
Tip: Jak upéct kachnu? Podrobný videorecept najdete v Kuchyni Lidlu zde.
Pečenou kachnu vykostíme tak, že necháme prsa v celku včetně kůže a ostatní maso obereme a použijeme do ragú.
Tip: Na tento recept skvěle využijete zbytky pečené kachny ze včerejšího oběda ? .
V pánvi s rozehřátým sádlem z vypečené kachny opečeme na kostky nakrájenou mrkev a celer, později přidáme jednu najemno nasekanou cibuli a restujeme dozlatova. Pak přidáme větvičku rozmarýnu, víno a svaříme ideálně na polovinu.
V tuto chvíli dáme kachní prsa do pekáčku a necháme je v troubě rozpéct, pokud jsou studená.
Po svaření vína přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, výpek z pečené kachny, obrané maso (vyjma prsou), vývar a 10 minut dusíme.
Jakmile zelenina změkne, přidáme čerstvou najemno nasekanou listovou petržel, hotové bramborové noky a podle chuti osolíme a opepříme. Solíme opatrně vzhledem k již ochucenému kachnímu masu.
Tip: Jak připravit bramborové noky se dozvíte v receptu Kulinářské akademie Lidlu zde.
Před dokončením přidáme do pánve čerstvé listy baby špenátu a krátce provaříme.
Na talíř naservírujeme porci kachního ragú, posypeme hoblinkami parmezánu a navrch položíme několik plátků rozpečeného a nakrájeného kachního prsa. Ozdobíme lístky čerstvé listové petržele.