Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Kachní omáčka s pomeranči

Z kachního vývaru můžete připravit nejen chutnou polévku, ale rovněž vynikající omáčku. Kachna si skvěle rozumí s citrusovými plody, například s pomeranči, proto by neměly chybět ani v omáčce. Příprava této omáčky je sice časově náročnější, její chuť Vám ale vše vynahradí. Omáčka se hodí ke slavnostnímu obědu k masu, nokům, knedlíkům či bramborovému pyré.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

POSTUP

Nejprve nechte v hrnci zkaramelizovat trochu cukru. Přidejte cibuli nakrájenou najemno a orestujte. K základu přilijte portské víno a nechte zredukovat. Přilijte pomerančovou šťávu a nechte svařit na polovinu původního množství. Přilijte kachní vývar, opět zredukujte a přidejte snítku rozmarýnu. Omáčku přeceďte přes sítko a ještě chvíli povařte. Stáhněte z plotny a vmíchejte studené máslo.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU