Marcel Ihnačák
Doba přípravy20 min.

Kachní játra s řepou a rybízovým džemem

Na to, abyste si výborně pochutnali, stačí i vcelku jednoduchý recept. Jedním z takových jsou i kachní játra podle šéfkuchaře Marcela Ihnačáka. Naučíte se, jak je správně nakrájet, orestovat a ochutit čerstvým tymiánem. Hlavně ale zjistíte, jak je doplnit výborným salátem z červené řepy a restovaných ořechů. K dokončení budete potřebovat už jen rybízový (nebo jiný váš oblíbený) džem a můžete začít podávat!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 50 g ořechů mix Alesto
  • 500 g kachních jater Řezníkova čerstvá porce
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • bio extra panenský olivový olej Primadonna
  • čerstvý nebo sušený tymián
  • 100 g salátových listů mix
  • 500 g vařené červené řepy
  • 1 × citronu (šťáva)
  • čerstvá máta
  • 100 g rybízového džemu Maribel

POSTUP

Ořechy krátce opečeme v suché pánvi.

Očištěná kachní játra nakrájíme na hrubší plátky, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej, položíme plátky jater, ochutíme tymiánem a krátce restujeme z obou stran dozlatova. Během opékání játra poléváme výpekem.

V misce promícháme umytý a osušený salát, řepu nakrájenou na malé kousky, nahrubo nasekané ořechy, sůl, pepř, olej a citronovou šťávu.

Do středu talíře naservírujeme salát. Na vrch položíme plátky jater, přelijeme výpekem, posypeme mátou a dochutíme rybízovým džemem.  

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.