Marcel Ihnačák
Doba přípravy1 hod. 30 min.

Kachna pečená na víně s kešu ořechy

Ochutnejte kachnu pečenou na víně s kešu ořechu podle receptu Marcela Ihnačáka. Najdete ho na kuchynelidlu.cz!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
4

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 1 × kachna Čerstvá porce
  • mořská sůl v mlýnku Kania
  • černý pepř v mlýnku Kania
  • kousek čerstvého zázvoru (asi 4 cm)
  • 1 × větší pálivá paprička
  • 5 × stroužků česneku
  • 4 × lžíce sezamového oleje Vitasia
  • třtinový cukr
  • 1 × hrst nesolených kešu ořechů Alesto Fine
  • 200 ml suchého červeného vína Bordeaux
  • 1 × lžíce sójové omáčky Vitasia
  • 1 kg brambor
  • 2 × lžíce rýžového octa Vitasia
  • 0,5 × čínského zelí
  • 3 × lahůdkové cibulky

POSTUP

Pečená kachna

Nejdříve z omyté kachny odstraníme mastné části, které nakrájíme na kousky a dáme vypéct do pánve. Kachnu naporcujeme, důkladně osolíme a opepříme. Na vypečeném kachním tuku na mírném ohni opečeme kousky kachny ze všech stran dozlatova (10 až 15 minut podle velikosti). Opečené maso přendáme do zapékací mísy. Rozehřátý kachní tuk přecedíme přes sítko do druhé pánve, ve které budeme opékat brambory. Škvarky odložíme stranou na ozdobení jídla.

Očištěný zázvor, pálivou papričku zbavenou semínek a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s 2 lžícemi sezamového oleje. Přisypeme 2 lžíce třtinového cukru a kešu ořechy. Když jsou ořechy zlatavé, podlijeme vínem a necháme zredukovat. Přidáme sójovou omáčku a krátce povaříme. Takto připravenou omáčkou přelijeme kachní kousky v zapékací míse a dáme péct na asi 1 hodinu do trouby předehřáté na 170 °C.

Opékané brambory

Omyté brambory ve slupce předvaříme v osolené vodě do poloměkka (asi 10 minut), nakrájíme na kousky a opečeme v pánvi s rozehřátým kachním tukem. Osolíme, opepříme a opékáme na mírném ohni dozlatova.

 

Salát z čínského zelí

V menší misce důkladně smícháme 1 lžičku třtinového cukru, rýžový ocet, 2 lžíce sezamového oleje, špetku soli a mletého pepře. Čínské zelí rozebereme na listy, opláchneme, osušíme a nasekáme na kousky. Přendáme do větší mísy, přidáme najemno nasekanou lahůdkovou cibulku a ochutíme připraveným dresinkem. Zlehka promícháme a nakonec přidáme kachní škvarky.

Servírování

Kachnu podáváme s opékanými bramborami a salátem z čínského zelí.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.