Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Nejdříve z omyté kachny odstraníme mastné části, které nakrájíme na kousky a dáme vypéct do pánve. Kachnu naporcujeme, důkladně osolíme a opepříme. Na vypečeném kachním tuku na mírném ohni opečeme kousky kachny ze všech stran dozlatova (10 až 15 minut podle velikosti). Opečené maso přendáme do zapékací mísy. Rozehřátý kachní tuk přecedíme přes sítko do druhé pánve, ve které budeme opékat brambory. Škvarky odložíme stranou na ozdobení jídla.
Očištěný zázvor, pálivou papričku zbavenou semínek a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme v pánvi s 2 lžícemi sezamového oleje. Přisypeme 2 lžíce třtinového cukru a kešu ořechy. Když jsou ořechy zlatavé, podlijeme vínem a necháme zredukovat. Přidáme sójovou omáčku a krátce povaříme. Takto připravenou omáčkou přelijeme kachní kousky v zapékací míse a dáme péct na asi 1 hodinu do trouby předehřáté na 170 °C.
Omyté brambory ve slupce předvaříme v osolené vodě do poloměkka (asi 10 minut), nakrájíme na kousky a opečeme v pánvi s rozehřátým kachním tukem. Osolíme, opepříme a opékáme na mírném ohni dozlatova.
V menší misce důkladně smícháme 1 lžičku třtinového cukru, rýžový ocet, 2 lžíce sezamového oleje, špetku soli a mletého pepře. Čínské zelí rozebereme na listy, opláchneme, osušíme a nasekáme na kousky. Přendáme do větší mísy, přidáme najemno nasekanou lahůdkovou cibulku a ochutíme připraveným dresinkem. Zlehka promícháme a nakonec přidáme kachní škvarky.
Kachnu podáváme s opékanými bramborami a salátem z čínského zelí.