Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
2 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Zahřejte tělo i duši dobrým jídlem. Roman Paulus pro nás připravil pečenou kachnu s medovo-pomerančovým glazé, podává ji s pečenou dýní, bramborami a brusinkami.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
8 576 kJ / 2 050 kcal
Bílkoviny
112,10 g
Tuky
153,00 g
Vláknina
8,30 g
Sůl
3,00 g
Sacharidy
67,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kachnu vložíme do zapékací mísy, osolíme, okořeníme kmínem, zvenku i zevnitř, naplníme jablky a cibulí nakrájenými na větší kusy a podlijeme vodou.
Kachnu můžete nasolit a nakořenit den dopředu.
02.Přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 2 hodiny. Po 1 hodině odstraníme pokličku a pečeme dokřupava. Kachnu v průběhu pečení poléváme výpekem.
03.Med smícháme s pomerančovou šťávou a upečenou kachnu tímto glazé potřeme. Kachnu vložíme zpět do trouby předehřáté na 230 °C na 15–20 minut, aby kůže zkaramelizovala.
04.Do zapékací mísy vložíme brambory nakrájené na čtvrtky, dýni na kostky, cibuli na měsíčky, větvičky rozmarýnu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a podlijeme trochou vody.
05.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 1 hodina. Průběžně mícháme.
05.Po upečení přidáme sušené brusinky.
06.Pečenou zeleninu podáváme s naporcovanou kachnou, přelijeme výpek a ozdobíme snítkou rozmarýnu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT