Počet porcí
6 porcí
Doba přípravy
5 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Jarní hostina podle Marcela Ihnačáka – to je šťavnaté jehněčí doplněné šťouchanými brambory a svěžím špenátem. Hledáte-li ideální pokrm na Velikonoce, právě jste ho našli.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 969 kJ / 949 kcal
Bílkoviny
62,60 g
Tuky
51,10 g
Vláknina
7,60 g
Sůl
2,50 g
Sacharidy
54,10 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Maso očistíme, osolíme, opepříme a přendáme na plech nebo do zapékací mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek nakrájený na větší kousky a rozmarýn, podlijeme bílým vínem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 2 hodiny. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
02.Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut.
03.Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přidáme máslo a stáhneme z ohně. K scezeným bramborám přidáme cibuli a rozšťoucháme.
04.V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme nadrobno nakrájený česnek, přidáme máslo a listy špenátu. Krátce orestujeme, osolíme a opepříme.
05.Šťávu z masa přelijeme do pánve, kde jsme připravovali cibuli, přidáme máslo a chvíli povaříme.
06.Pečené jehněčí stehno servírujeme se šťouchanými brambory a špenátem, přelijeme výpekem a ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT