Marcel Ihnačák
Doba přípravy5 hod.

Jehněčí s cibulovými brambory a špenátem

Jarní hostina podle Marcela Ihnačáka – to je šťavnaté jehněčí doplněné šťouchanými brambory a svěžím špenátem. Hledáte-li ideální pokrm na Velikonoce, právě jste ho našli.

SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
6

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Pečené jehněčí stehno:

  • 1,5 kg jehněčí stehna
  • keramický mlýnek s mořskou solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 1 × cibule
  • 7 × stroužek česnek
  • čerstvý rozmarýn
  • 200 ml suché bílé víno

SurovinyCibulové brambory:

  • 1,5 kg brambory
  • 1 × cibule
  • extra panenský olivový olej Primadonna
  • 2 × lžíce máslo Pilos

Špenát:

  • 3 × stroužek česnek
  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 250 g listový špenát

Dokončení:

  • 2 × lžíce máslo Pilos
  • 3 × lahůdková cibulka

POSTUP

Pečené jehněčí stehno:

Maso očistíme, osolíme, opepříme a přendáme na plech nebo do zapékací mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek nakrájený na větší kousky a rozmarýn, podlijeme bílým vínem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 2 hodiny. V průběhu pečení přeléváme výpekem. 

Cibulové brambory: 

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut. 

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přidáme máslo a stáhneme z ohně. K scezeným bramborám přidáme cibuli a rozšťoucháme. 

Špenát: 

V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme nadrobno nakrájený česnek, přidáme máslo a listy špenátu. Krátce orestujeme, osolíme a opepříme. 

Dokončení:

Šťávu z masa přelijeme do pánve, kde jsme připravovali cibuli, přidáme máslo a chvíli povaříme. 

Pečené jehněčí stehno servírujeme se šťouchanými brambory a špenátem, přelijeme výpekem a ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.