Jarní hostina podle Marcela Ihnačáka – to je šťavnaté jehněčí doplněné šťouchanými brambory a svěžím špenátem. Hledáte-li ideální pokrm na Velikonoce, právě jste ho našli.
Jarní hostina podle Marcela Ihnačáka – to je šťavnaté jehněčí doplněné šťouchanými brambory a svěžím špenátem. Hledáte-li ideální pokrm na Velikonoce, právě jste ho našli.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Maso očistíme, osolíme, opepříme a přendáme na plech nebo do zapékací mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek nakrájený na větší kousky a rozmarýn, podlijeme bílým vínem, přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 2 hodiny. V průběhu pečení přeléváme výpekem.
Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, asi 10–15 minut.
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přidáme máslo a stáhneme z ohně. K scezeným bramborám přidáme cibuli a rozšťoucháme.
V rozehřátém hrnci s olejem orestujeme nadrobno nakrájený česnek, přidáme máslo a listy špenátu. Krátce orestujeme, osolíme a opepříme.
Šťávu z masa přelijeme do pánve, kde jsme připravovali cibuli, přidáme máslo a chvíli povaříme.
Pečené jehněčí stehno servírujeme se šťouchanými brambory a špenátem, přelijeme výpekem a ozdobíme nakrájenou lahůdkovou cibulkou.