Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Jehněčí maso je výjimečná surovina – má nevšední chuť a vůni, je výživné a dietní, a proto by nemělo chybět v našem jídelníčku. Grilování je skvělým způsobem, jak ho do něj zařadit. Tajemstvím jehněčího masa jsou rovněž bylinky, o čem vám ve svém videu povypráví Roman Paulus. Prozradí vám, jak připravit jehněčí kebab, jak ho dochutit, zpracovat, jak správně grilovat a jaké přílohy, kromě grilovaných rajčat, se k němu nejvíce hodí. Připravte pro své blízké pravou orientální hostinu podle receptu Kulinářské akademii Lidlu. Přejeme vám hodně úspěchu při grilování a hlavně dobrou chuť.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
6 296 kJ / 1 505 kcal
Bílkoviny
114,30 g
Tuky
106,10 g
Vláknina
4,50 g
Sůl
1,02 g
Sacharidy
19,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, nasekaným tymiánem, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou pažitku a najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a rukama smícháme.
02.Mokrýma rukama tvarujeme šišky, které napichujeme na špejli, pokládáme na talířek s trochou oleje, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
03.Na rozehřátý gril položíme proužek alobalu a kebaby tak, aby špejle ležely na alobalu. Grilujeme asi 1,5 minuty z každé strany. Ke konci grilování položíme na rošt větvičku cherry rajčat.
04.Hotový kebab klademe na talíř spolu s rajčaty, které ještě zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Jako příloha se hodí orientální kuskus salát a tzatziki.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT