Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, nasekaným tymiánem, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou pažitku a najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a rukama smícháme.
Mokrýma rukama tvarujeme šišky, které napichujeme na špejli, pokládáme na talířek s trochou oleje, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
Na rozehřátý gril položíme proužek alobalu a kebaby tak, aby špejle ležely na alobalu. Grilujeme asi 1,5 minuty z každé strany. Ke konci grilování položíme na rošt větvičku cherry rajčat.
Hotový kebab klademe na talíř spolu s rajčaty, které ještě zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Jako příloha se hodí orientální kuskus salát a tzatziki.