Jehněčí kebab
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Jehněčí maso je výjimečná surovina – má nevšední chuť a vůni, je výživné a dietní, a proto by nemělo chybět v našem jídelníčku. Grilování je skvělým způsobem, jak ho do něj zařadit. Tajemstvím jehněčího masa jsou rovněž bylinky, o čem vám ve svém videu povypráví Roman Paulus. Prozradí vám, jak připravit jehněčí kebab, jak ho dochutit, zpracovat, jak správně grilovat a jaké přílohy, kromě grilovaných rajčat, se k němu nejvíce hodí. Připravte pro své blízké pravou orientální hostinu podle receptu Kulinářské akademii Lidlu. Přejeme vám hodně úspěchu při grilování a hlavně dobrou chuť.

Tagy

Grilování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jehněčí kebab

  • 500 g mleté jehněčí kýty
  • 1 × lžička římského kmínu
  • 1 × lžíce čerstvého sekaného tymiánu
  • 1 × červená cibule
  • 50 g pažitky
  • 2 × stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej

K podávání dle chuti

  • grilovaná cherry rajčata
  • orientální kuskus
  • salát tzatziki

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 296 kJ / 1 505 kcal

Bílkoviny

114,30 g

Tuky

106,10 g

Vláknina

4,50 g

Sůl

1,02 g

Sacharidy

19,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, nasekaným tymiánem, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou pažitku a najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a rukama smícháme.

02.Mokrýma rukama tvarujeme šišky, které napichujeme na špejli, pokládáme na talířek s trochou oleje, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

03.Na rozehřátý gril položíme proužek alobalu a kebaby tak, aby špejle ležely na alobalu. Grilujeme asi 1,5 minuty z každé strany. Ke konci grilování položíme na rošt větvičku cherry rajčat.

04.Hotový kebab klademe na talíř spolu s rajčaty, které ještě zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Jako příloha se hodí orientální kuskus salát a tzatziki.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo