Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Jehněčí kebab

Jehněčí maso je výjimečná surovina – má nevšední chuť a vůni, je výživné a dietní, a proto by nemělo chybět v našem jídelníčku. Grilování je skvělým způsobem, jak ho do něj zařadit. Tajemstvím jehněčího masa jsou rovněž bylinky, o čem vám ve svém videu povypráví Roman Paulus. Prozradí vám, jak připravit jehněčí kebab, jak ho dochutit, zpracovat, jak správně grilovat a jaké přílohy, kromě grilovaných rajčat, se k němu nejvíce hodí. Připravte pro své blízké pravou orientální hostinu podle receptu Kulinářské akademii Lidlu. Přejeme vám hodně úspěchu při grilování a hlavně dobrou chuť.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP

Jehněčí kebab

  • 500 g mleté jehněčí kýty
  • 1 káv. lžič. římského kmínu
  • 1 polév. lž. čerstvého sekaného tymiánu
  • 1 červená cibule
  • 50 g pažitky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • extra panenský olivový olej

K podávání dle chuti

  • grilovaná cherry rajčata
  • orientální kuskus
  • salát tzatziki

POSTUP

Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, nasekaným tymiánem, přidáme najemno nakrájenou červenou cibuli, nakrájenou pažitku a najemno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a rukama smícháme.

Mokrýma rukama tvarujeme šišky, které napichujeme na špejli, pokládáme na talířek s trochou oleje, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.

Na rozehřátý gril položíme proužek alobalu a kebaby tak, aby špejle ležely na alobalu. Grilujeme asi 1,5 minuty z každé strany. Ke konci grilování položíme na rošt větvičku cherry rajčat.

Hotový kebab klademe na talíř spolu s rajčaty, které ještě zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Jako příloha se hodí orientální kuskus salát a tzatziki.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU