Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Jehněčí burger

Díky výrazné chuti je jehněčí maso považováno za opravdový skvost a jeho chuť si nelze s ničím splést. Nejčastěji se s ním setkáváme v době dovolených, neboť v zahraničí je mnohem populárnější než u nás. Možná jste ochutnali kuličky, karbanátky, orientální polévku, guláš nebo aromatické kari. To ale neznamená, že byste si ho nemohli připravit doma. V tomto díle Kulinářské akademie se dozvíte, jak z něj připravit domácí hamburger s nádechem orientu. Roman Paulus vám poradí, jak jehněčí maso správně okořenit, jaké tepelné zpracování potřebuje a s čím nejlépe chutná.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Jehněčí burger

  • 500 g mleté jehněčí kýty (namleté na středně hrubo)
  • římský kmín čerstvý tymián
  • 50 g listové petržele
  • 1 × červená cibule
  • 2 × stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 8 × plátků sýra cheddar
  • 4 × domácí housky na hamburgery
  • chilli
  • majonéza
  • lístky mladého špenátu
  • cuketa
  • polosušená sušená rajčata

POSTUP

Mleté jehněčí maso ochutíme římským kmínem, přidáme sekaný tymián, listovou petržel, červenou cibuli a česnek nakrájené najemno, osolíme, opepříme a rukama promícháme. Z masa vytvarujeme burgery a opečeme z obou stran v rozehřáté grilovací pánvi s trochou oleje. Maso by uvnitř mělo zůstat růžové. Těsně před koncem opékání položíme na maso dva plátky sýra cheddar a počkáme, až se trochu rozpustí.

Ve stejné pánvi opečeme z obou stran rozkrojenou domácí housku na hamburgery.

Vnitřní strany housky potřeme chilli majonézou. Na spodní část položíme špenátové listy, plátky grilované cukety, maso se sýrem a plátky polosušených rajčat a přiklopíme horní částí housky.

Podáváme s porcí chilli majonézy.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.