Roman Paulus
Doba přípravy1 hod.

Jak naložit houby

Naložení hub do sladkokyselého nálevu je ten nejlepší způsob, jak uchovat jejich chuť a poté si je vychutnat v chladných zimních měsících, kdy čerstvé houby neseženeme. V následujícím videu se dozvíte, jak připravit prvotřídní sladkokyselý nálev. Takto naložené houby můžete mít v lednici i několik týdnů, pokud je chcete skladovat déle, stačí je zavařit. Takto připravené houby můžete použít do salátů a omáček nebo podávat jako chuťovku k pivu.
SDĹEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
  • sůl
  • voda + ocet v poměru 3:1
  • 100 g cukru (na 1 l vody)
  • divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list)
  • hořčičné semínko
  • tymián
  • houby
  • bílá část lahůdkové cibulky

POSTUP

Houby povaříme asi 5 minut v osolené vodě (větší houby můžete nakrájet), scedíme a propláchneme studenou vodou.

Z vody a octa v poměru 1 díl octa a 3 díly vody, divokého koření, hořčičného semínka a cukru připravíme nálev. Přivedeme k varu a 3 – 4 minuty prováříme, aby se uvolnilo aroma.

Houby naplníme do sklenice, můžeme prokládat lahůdkovou cibulkou a přelijeme vroucím nálevem. Necháme vychladnout, popřípadě můžeme ještě zavařit pro delší uchování.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU