Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Jáhly propláchneme horkou vodou a vaříme v osolené vodě za občasného míchání podle návodu na obalu. Potom přecedíme a necháme mírně vychladnout.
V suché pánvi orestujeme mandle.
Brokolici rozebereme na menší růžičky a krátce povaříme v osolené vodě tak, aby zůstala křupavá. Potom ji scedíme a necháme odkapat.
Zeleninu (ředkvičky, řapíky celeru, lahůdkovou cibulku) očistíme, nakrájíme na menší kousky a promícháme ve větší míse. Přidáme nadrobno nakrájené jablko. Kůru z pomeranče odkrojíme a ostrým nožem vykrojíme segmenty - měsíčky pomeranče bez slupky.
Tip: Jak nakrájet citrusy na segmenty se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Segmenty pomeranče přidáme do mísy a ze zbytku pomeranče do salátu vytlačíme šťávu. Potom přidáme uvařenou brokolici, jáhly, nasekané mandle, sůl, pepř, olej, nahrubo nasekanou bazalku a zlehka promícháme.
Umyté a osušené filety překrojíme na polovinu a ochutíme solí a pepřem i na straně s kůží. Opečeme je v rozehřáté pánvi s olivovým olejem nejprve na straně s kůží. Můžeme je jemně přitlačit obracečkou, aby se kůže opekla rovnoměrně. Když je kůže křupavá, candáta otočíme, přidáme do pánve máslo, stáhneme z ohně a pokapeme pomerančovou šťávou. Necháme chvíli dojít v pánvi.
Do středu talíře naservírujeme jáhlový salát, na něj položíme restovaného candáta a přelijeme výpekem.