Markéta Krajčovičová
Doba přípravy2 hod. 20 min.

Jablkový koláč

Hledáte recept na koláč s jablky. Navštivte Lidl Cukrárnu a upečte si jej podle receptu, který najdete na kuchynelidlu.cz
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
8

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 300 g hladké mouky Castello
  • 200 g másla Pilos
  • 1 × špetka soli
  • 50 ml polotučného mléka Pilos (1,5 % tuku)

Náplň

  • 1 kg jablek
  • 150 g cukru krystal Castello (nebo podle kyselosti jablek)
  • 1 × lžička mleté skořice Mikado
  • 50 g rozinek Suntree
  • 1 × vejce "M" (na potření)
  • kuchyňský robot
  • potravinová fólie
  • pečicí forma (ø 28 cm)
  • váleček
  • rádýlko

POSTUP

Těsto

V robotu smícháme mouku, máslo a špetku soli. Až se vytvoří hrudky, přilijeme mléko a promícháme. Těsto přendáme na pomoučenou pracovní plochu, propracujeme a rozdělíme na dvě části. Každou zvlášť zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici asi hodinu odpočinout.

Jablka

Jablka oloupeme, omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na středně silné plátky.

Koláč

Z jedné poloviny těsta vyválíme tenký plát (asi o 1 - 2 cm větší, než je forma). Rozprostřeme na dno pečicí formy a okraje těsta přitlačíme ke stěně. Cukr smícháme se skořicí a 2/3 směsi posypeme těsto. Poté naskládáme do formy nakrájená jablka, posypeme rozinkami a celý povrch překryjeme vyválenou druhou polovinou těsta. Přečnívající okraje odkrojíme. Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Zbylé těsto vyválíme a pomocí rádýlka nakrájíme dlouhé proužky, kterými ozdobíme okraje koláče. Opačným koncem nože přitlačíme na několika místech k formě a potřeme vejcem. Koláč posypeme zbylým cukrem se skořicí a lehce propícháme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 45 až 50 minut dozlatova.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU